Dobili odbijenicu

Htjeli snimiti kraljicu golu u dubrovačkoj katedrali, biskupija rekla - NE MOŽE!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Američki mediji pišu kako je produkcijskom timu 'Igra prijestolja' zabranjeno da snimi scenu s golom kraljicom...

I peta sezona 'Igre prijestolja' snimat će se u Dubrovniku. Na Lokrumu se već postavljaju kulise koje će se koristiti za snimanje novih scena.

Pogledaj i ovo showbuzz Pogledajte prvi VIDEO Novi glumci, obrati i ljepote Hrvatske u hit TV seriji!

Kraljica će Dubrovnikom prošetati gola!

No, jedan detalj, koji će se snimati u Dubrovniku, morat će se malo izmijeniti. Naime, prema scenariju je predviđeno snimanje scene u kojoj Cersei Lannister gola izlazi iz dubrovačke katedrale, ali Dubrovačka biskupija nije odobrila snimanje takve scene.

'Dubrovačka biskupija samo nije dopustila snimanje scene kako gola ženska osoba izlazi iz dubrovačke katedrale, a što je u skladu s normama kršćanskog morala i osnovne pristojnosti. Kao što se, vjerojatno, ne bi dopustilo snimanje takve scene ni u katedralama u Londonu ili Washingtonu, odnosno kraljičinim rezidencijama ili Bijeloj kući. Taj povijesni dubrovački prostor ima svoju duhovnu dimenziju. Tu se i danas slavi misa na blagdan tisućljetnog zaštitnika Dubrovnika sv. Vlaha, što je vrhunac proslave njezinog Parca. Biskupija, međutim, nije zabranila niti može zabraniti snimanje scena na prostoru nad kojim nema ingerencija', rekla je za Dnevnik.hr Angelina Tadić, voditeljica ureda za medije Dubrovačke biskupije.

Američki portal TMZ je jučer objavio kako je Crkva zabranila snimanje kako gola Cersei hoda po gradu, odnosno od Katedrale do Sponze, ali nije im dozvoljeno snimanje samo na prostoru katedrale, pa će tako producentska ekipa morati naći novu lokaciju za 'golu šetnju' jedne od najpopularnijih likova ove serije.

U petoj sezoni glumica Lena Headey, točnije, kraljica Cersei Lannister, trebala bi prošetati potpuno gola i to od Katedrale do Sponze.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene