Najveći skandal

Haker u bijegu – u potragu se uključio i FBI!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Skandal koji se pripremao mjesecima, a sudjelovalo je više osoba!

Cijeli svijet bruji samo o jednoj temi – golišave fotografije slavnih ljepotica koje su procurile u javnost! Za one koji slučajno nisu čuli, nepoznati je haker objavio velik broj intimnih fotografija svjetskih ljepotica među kojima su Jennifer Lawrence, Kim Kardashian, Avril Lavigne, Rihanna, Kirsten Dunst i Winona Ryder i mnoge druge.

Pogledaj i ovo Courteney Cox i Jennifer Aniston (Foto: Getty Images) Zabavite se uz kviz Osim na ekranu, oni su najbolji prijatelji i u stvarnom životu: Znate li o kome je riječ?

Prema najnovijim informacijama, glavna odgovorna osoba za taj skandal nalazi se u bijegu, a za njim tragaju čak i specijalci.

Glavni haker, koji je prozvan 'original guy', tvrdi da je odgovoran za krađu i objavu inkriminirajućih fotografija slavnih ljepotica te dodao kako će ih i dalje dijeliti onima koji su mu za to spremni platiti. Također, izjavio je da nije sam uključen u ovu operaciju već da je surađivao s još nekoliko ljudi te da je to bio proces koji je trajao nekoliko mjeseci.

Mladi Amerikanac stoji iza najvećeg hakerskog skandala u svijetu slavnih?

Objavio je da će mijenjati svoju lokaciju te da će nastaviti objavljivati fotografije.

Policija ga i dalje traži, a u cijelu se akciju uključio i FBI.
U ponedjeljak su uhitili Bryana Hamadea, softverskog inžinjera, za kojeg su sumnjali da stoji iza svega, ali on je samo pokušao preprodati lažne fotografije na Redditu

Cijeloj aferi novinari su već dali naziv Celebgate, a odvjetnici Jennifer Lawrence i Kate Upton koje su žrtve napada, okarakterizirali su ovo kao jedan od najvećih napada na privatnost.
Dio fotografija ukraden je s Appleovog servisa iCloud tako da i ta tvrtka sada istražuje u čemu je točno bio problem.
Iz Applea su priznali da 'aktivno istražuju' jesu li golišave fotografije 101 slavne zvijezde ukradene zbog rupe u njihovom iCloud servisu, piše Daily Mail.

Gotovo 24 sata nakon što su sporne fotografije procurile u javnost, Apple je konačno objavio priopćenje, no tehnološki div nije mogao reći kako se ovaj navodni prekršaj dogodio te ne nude nikakvo jamstvo stotinama milijuna svojih kupaca širom svijeta da je usluga sigurna za uporabu.

'Mi privatnost naših korisnika shvaćamo vrlo ozbiljno i aktivno istražujemo ovaj događaj', rekla je glasnogovornica Applea Nat Kerris.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene