Privukao pozornost

GORAN VIŠNJIĆ U DUBROVNIKU: 'Ne razumijem Vlahušićev inat'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Goran Višnjić posjetio je Dubrovnik kako bi upozorio na situaciju u skloništu za napuštene životinje. Prozvao je i gradonačelnika Andru Vlahušića.

Hrvatski glumac Goran Višnjić obišao je u subotu sklonište za napuštene životinje u Dubrovniku predjelu Žarkovice na Srđu, gdje je istaknuo kako ne može razumijeti inat gradonačelnika Andra Vlahušića, kao ni zašto se problem izgradnje adekvatnog azila ne riješi kada postoje osigurana sredstva privatnih donatora.

Pogledaj i ovo Nina Badrić kakva ekipa! Nina Badrić pohvalila se posjetom našeg proslavljenog glumca u čijem je društvu uživala na Hvaru: ''Tradicionalna fotografija''

Ovih dana Goran se aktivno bavi svojim aktivizmom, pa je tako proteklog tjedna posjetio i prostorije Prijatelja životinja u Zagrebu, gdje se zalagao za činčile. Povodom toga, poslao je i otvoreno pismo ministru Romiću.

'Došao sam osobno vidjeti kako to izgleda, a dok ne dođeš ovdje i ne vidiš kako to izgleda i u kakvim uvjetima ti ljudi rade i kako rade i koliko rastegnu tu kunu koju dobiju... Naprosto im se divim', izjavio je Višnjić. Istaknuo kako kako se pita zašto grad kao što je Dubrovnik ne riješi taj problem jer, rekao je, volonteri praktički žive ovdje i u Dubrovniku nema nijednoga psa lutalice, grad je čist. 'Grad Dubrovnik ne snosi nikakvu odgovornost, a rješenje je tu i nije toliko niti skupo', rekao je Višnjić.

Na pitanje da komentira dugotrajnu borbu Društva za zaštitu životinja koje traži odgovarajući azil, Višnjić je odgovorio da su 'umjesto problem riješe gradske vlasti prošle godine pokušale deložirati pse što je bilo bez ikakvog smisla i razloga, a riječ je o inatu gradonačelnika Andre Vlahušića koji to može riješiti jednim jednostavnim potezom".

Voditeljica azila Anica Sambrailo istaknula je kako je veseli posjet Gorana Višnjića, podsjetivši da je prije mjesec dana azil posjetila njegova supruga Ivana, te dodala da je obitelj Višnjić veliki prijatelj životinja koja im godinama pomaže na sve moguće načine. Izrazila je i nadu da će i posjet Gorana Višnjića utjecati na gradonačelnika Vlahušića koji, istaknula je, jedini u Hrvatskoj i šire, ne shvaća da Žarkovica nije mjesto za novi azil, pogotovo zato što je zaustavljena izgradnja od Konzervatora.

'Ovo nije dobra lokacija, a mislim da bi bio red da gradonačelnik i direktor Sanitata Vedran Kunica, koji su inzistirali na ovoj lokaciji, novce vrate u proračun jer su ih uludo bacili. Postoji nova lokacija koju tvrtka Razvoj golf poklanja za potrebe azila. Postoje donatori koji su spremni donirati više od 300 tisuća eura, imamo dovoljno sredstava a neka gradonačelnik javni novac usmjeri tamo gdje je potreban, u dječje vrtiće i ostale potrebe grada', rekla je Sambrailo te dodala kako je ovdje riječ o taštini gradonačelnika Vlahušića.
'Ovdje je stvar taštine gradonačelnika Vlahušića i nekih interesnih skupina oko njega. Ja vjerujem da, ako se svi skupa ujedinimo da ćemo mu pokazti kako ne može kako hoće', zaključila je.



Sukobi na relaciji Društva za zaštitu životinja Dubrovnik i gradske uprave traju godinama. Kulminacija se dogodila prošle godine kada je Veterinarska inspekcija zabranila dovođenje novih pasa i naložila rješavanje situacije s azilom. Iz gradske uprave tada su pokušali deložirati više od 70 pasa u druga skloništa diljem Hrvatske što je rezultiralo prosvjedima, a nakon toga grad Dubrovnik krenuo je u izgradnju drugog azila, dvostruko manjega kapaciteta, odmah nasuprot već postojećeg kojeg posljednjih 16 godina vode volonteri udruge Društva za zaštitu životinja Dubrovnik. Tu izgradnju zaustavio je Konzervatorski odjel Ministarstva kulture kada su odbili zahtjev gradu Dubrovniku za izdavanje Potvrde glavnoga projekta za izgradnju skloništa za životinje – Žarkovica još u svibnju 'zbog narušavanja zaštićene vizure povijesne jezgre Dubrovnika.'
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene