Karan iskreno

'Za takva čuda osjećam zahvalnost jer živim život koji volim'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

'Srećom sam u jednom doista plodnom stvaralačkom razdoblju, tako da sam imao priliku izabrati one pjesme koje mogu koegzistirati jedna do druge', kaže pjevač.

Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Goran Karan može reći da mu je 2013. godina počela zaposleno i da se nada da će mu takva i ostati. Karan je potpisao za diskografsku kuću Scardona koja mu izdaje novi album 'Čovik tvoj' uoči njegovog velikog koncerta povodom Valentinova 12. veljače u Lisinskom, a tim povodom Goran je dao i intervju za Dnevnik.hr!

Čime je inspiriran album 'Čovik tvoj'?

Pogledaj i ovo showbuzz 12. veljače uoči Valentinova Podijeljene su ulaznice za koncert Gorana Karana u Lisinskom

To su iskrene priče o iskustvima i odnosima, utkane u glazbu i otpjevane. Ovaj album je dosad najautorskiji moj album, u tri pjesme imam tri autorske suradnje; s Nenom Ninčevićem na 'Neveri', s Helenom Bastić na duetu 'Zaboravi' te sa mojim dugogodišnjim prijateljem i suradnikom Remom Cartagine na pjesmi 'Ljubav čuvaj'.

Kako su odabirane pjesme koje su se našle na ovom albumu?

Htio sam među tim svojim glazbenim pričama odabrati, povezati i predstaviti pjesme koje ja u ovom trenutku mogu najiskrenije donijeti. To je bila moja osnovna odrednica, pjevati nešto što mogu zrelo i s lakoćom adresirati na nekog u svom životu. Srećom sam u jednom doista plodnom stvaralačkom razdoblju, tako da sam imao priliku izabrati one pjesme koje mogu koegzistirati jedna do druge.

Zašto smo morali čekati pet godina da čujemo nešto novo, čemu se Goran posvetio?

Jedan veliki dio projekata se odvijao van Hrvatske. Pjesmu 'Place in My Heart' je jedna američka kompanija Morinda prihvatila kao svoj zvučni moto. Takva me prilika dovela u mogućnost da nastupam širom svijeta. Od Los Angelesa i Londona, preko Lisabona, Rige, Belfasta i Budimpešte, sve do egzotike Bahama i dalekog Tahitija. Kad vas pjesma koju napišete odvede na takav put, to je jedan veliki otvarač za oči. Za takva čuda osjećam vrlo veliku zahvalnost jer živim život koji volim...


Na svom koncertu ćete ugostiti Anu Rucner, kako je došlo do zajedničke suradnje za ovaj projekt?

Ana Rucner je odličan glazbenik i sjajna soba. Pristupio sam joj s idejom za pjesmu 'Adam i Eva', jednim neobičnom duetom za čelo i glas, upoznali smo se i kliknuli, pa je suradnja, iako prekidana našim brojnim putovanjima, bila čisto zadovoljstvo.

Na koncertu će se pojaviti i jedna inozemna gošća, Melanie Stormm, kako je došlo do suradnje s njom?

S Melanie Stormm sam se upoznao na festivalu američke nativne kulture, 'Red Rocks and Arts' posredstvom gospodina Tihomira Lernera. Melanie je kantautorica, divna osoba, i nakon nastupa u Splitu smo bili pozvani da koncertom otvorimo izložbu naše slikarice Žane Bajić u Tivtu.



Hoćemo li na iščekivanom koncertu moći čuti i neke stare pjesme ili samo novi album?

Bit će svega; od predstavljanja novog albuma i razloga za slušanje novih materijala, do već dokazanih emocionalnih favorita...

Koja Vam je najdraža stvar s novog albuma i zašto?

To je doista teško pitanje. Svaka pjesma na mene djeluje u određenim okolnostima, jer i pjevaju o različitim osobama i odnosima. Veliki glazbeni gušt mi je čuti suradnje sa Tomislavom Bralićem, Helenom Bastić i Anom Rucner. To je stoga što se energije miješaju, pa je pjesma plod dva pristupa.

Koju pjesmu biste preporučili svim romantičarima koji, nažalost, neće moći doći na koncert?

Naslovne pjesme, i od koncerta - 'Par je Božji dar', i od albuma - 'Čovik tvoj'. A do sljedećeg Valentinova pjesmu 'Ljubav čuvaj'.

Nikša Bratoš će biti pojačanje benda Vagabundo, radujete li se toj suradnji?

Prijatelju se uvijek radujem! Nikša je jučer popodne došao do terme, čijom ljubaznošću i gostoprimstvom band i ja imamo vrhunske uvjete za rad i rekreaciju i gdje vježbamo novi materijal. Čast mi je i gušt, svirati svoje pjesme s takvim majstorom.

Za 12. veljače pripremate romantični koncert za zaljubljene, a kako ćete provesti Dan zaljubljenih, 14. veljače?

U romantičnim radovima jer taj dan nastupam sa svojim Vagabundo bandom.

Jeste li i sami romantični?

Pjesme me čine takvim.

Što je po vama idealan Dan zaljubljenih?

Da su zajedno dvoje koji se vole, bez obzira na vrijeme, mjesto i okolnosti.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene