Tradicija prije svega

Povijesni značaj: Ne stišavaju se reakcije na malu princezu!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ne stišavaju se reakcije nakon objave imena malene britanske princeze. Princeza Charlotte Elizabeth Diana stara je tek dva dana, a nalazi se u centru pažnje svjetske javnosti.

Vijest o imenu dva dana stare princeze Charlotte Elizabeth Diane u Velikoj je Britaniji dočekana s oduševljenjem. Djevojčica nosi imena kojima su odane počasti njenom djedu Charlesu, prabaki - kraljici Elizabeti te pokojnoj baki, princezi Diani.

Pogledaj i ovo Princ Harry i Meghan Markle Iznenađeni? Evo kako su i kada Meghan Markle i princ Harry saznali da je Kate Middleton bolesna: "Nekoliko izvora potvrđuje da..."

Princezino ime oduševilo svijet - neke posebno

Kraljevski komentator Sky Newsa Alastair Bruce rekao je kako se radi o imenu iznimnog povijesnog značaja. 'Princezino ime uvijek će biti poveznica s prošlošću kraljevstva i bit će prilika za malenu da kreira svoj identitet kao princeza Charlotte', pojasnio je Bruce. Dodao je kako je ime Elizabeth veliko odavanje počasti kraljici, koju William i Kate neizmjerno cijene te smatra kako je ime Diana bilo jednostavno neizbježno zbog velikog utjecaja koji je pokojna princeza imala na svog sina Williama.

Ipak odali počast Diani: Kate i William otkrili ime malene princeze!

Britanski mediji pojasnili su svako od imena koje nosi mala princeza.

Charlotte je ženska inačica imena Charles i znači 'slobodna'. Povijesno gledano, Charlotte je bilo ime supruge kralja Georgea III., a par je imao 15 djece. Charlotte je, također, srednje ime Pippe Middleton, mlađe sestre vojvotkinje od Cambridgea.

Elizabeth je ime britanske kraljice, Williamove bake i princezine prabake. Bez obzira na kraljičinu dugu vladavinu, vjerojatno najpoznatija Elizabeta u povijesti kraljevstva jest Elizabeta I., kći Henryja VIII. i Anne Boleyn. Značenje imena Elizabeta je 'Bog je moja zakletva', a zanimljivo je kako je ovo srednje ime Kate Middleton.

VIDEO Svi bruje o ovom detalju nakon kraljevskog poroda

Diana je ime koje je novorođena princeza dobila po svojoj pokojnoj baki, Williamovoj mami, princezi Diani koja je poginula u prometnoj nesreći 1997. godine. Značenje imena je 'božanska', a Diana je ujedno i rimska božica Mjeseca i lova.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene