Odlazak Titana kulture

SJEĆANJE NA GLAZBENU LEGENDU Jedan od najcjenjenijih hrvatskih umjetnika

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U 78. godini života napustio nas je jedan od najvećih hrvatskih umjetnika. Na današnji dan preminuo je Arsen Dedić.

Na današnji dan prije godinu dana napustio nas je velikan hrvatske glazbe, umjetnosti i tradicije i vjerojatno najveći Šibenčanin svih vremena, Arsen Dedić.

Pogledaj i ovo Arsen i Lu Dedić nastavlja obiteljsku tradiciju Pogledajte u kakvu je ljepoticu izrasla unuka Arsena Dedića, evo i zašto bi djed sada bio posebno ponosan na nju!

Iako vrijeme prolazi, sjećanja ni danas ne minu, kao ni ostavština koju je ovaj glazbeni šansenjer tijekom cijelog života stvarao.


O ovom glazbenom velikanu mnogi su pričali, mnogi zapjevali, a neki su mu posvetili i nekoliko stihova kako uspomena na njega nikada ne bi nestala.


Šibenčanin Siniša Škarica na svom facebook profilu je napisao:

'Prošla je prva godina.

Maestro, bio si mi prijatelj, bio si mi frend i divio sam Ti se uz nemalu dozu strahopoštovanja jer si oduvijek u mojim očima bio gorostasan, Titan kulture. U posljednjih godinu dana u Tvoju slavu toliko toga je rečeno i napisano, mnogo toga i bliskog prigodnim laudama da se bojim kako mi ponestaje pravih riječi koje bi mogle biti vrijedne spomena. Zato ću Ti reći jednostavno, kao fetivi Šibenčanin – Ti i ja smo fetivi Šibenčani, kako bi Ti to rekao, članovi Kluba liječenih Šibenčana – u ime svih onih koji Ti se dive poput mene: volimo te!

Kada si otišao, u našim srcima na tren zavladala je pustoš! Ali, Ti si oduvijek bio Pjesnik povratka, kakvim te je vidio još u doba pozlate tvoje pop-zvijezde prijatelj Ti Igor Mandić. Vraćat ćeš se Ti nama, a naša srca će opet biti puna, već ovih dana na tvojoj Šibenskoj šansoni!

 

Neka mi Gabi oprosti, ali vjerujem da ćemo Te za vedrih noći viđati s onom šibenskom plemenitom Danicom, koja resi naše dvore i koja sjaje prija zore'.

Bio je jedan od najcjenjenijih hrvatskih skladatelja, književnika, pjesnika i kantautora. Preminuo je u 78. godini života od posljedica sepse.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene