Obožavani

SMOGOVCI Evo gdje su danas neki od popularnih likova

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Od snimanja zadnje sezone Smogovaca prošlo je 20 godina, a glumce i danas znate prepoznati.

Prošle su 34 godine otkako su se legendarni 'Smogovci' počeli emitirati. I dan danas ovo je najpopularnija i najpoznatija hrvatska serija uz koju su generacije odrastale. Od 1982. do 1996. snimljeno je šest sezona i 38 epizoda, koje su nastale prema romanima Hrvoja Hitreca.

Pogledaj i ovo showbuzz PLAVOKOSA DJEČJA ZVIJEZDA Sjećate se male Marine iz ''Smogovaca''? Evo gdje je danas

Likovi iz zagrebačkog Naselka poput Vragecovih, Crnog Džeka i Kumpića, Nosonje, inspektora Petrovića, zvanog Žandar i njegovog citata, 'Oni su mali, ali su veliki. Odnosno, hoću reći, nisu više mali, ali su dosta veliki da ne budu mali', nikada neće biti zaboravljeni.

No, dosta se toga promijenilo u zadnjih 20 godina. Glumci koji su tumačili Nosonju, Crnog Džeka i Fleka - Dorđe Rapajić, Slavko Brankov i Emil Glad preminuli su. Većina je i dalje u glumačkom svijetu, dok su neki ostali na malim ekranima, drugi su se okrenuli kazališnim daskama.

Ivica Zadro, koji je sa 27 godina počeo glumiti Peru Vrageca, već 30 godina radi u kazalištu Komedija, a glumio je u seriji 'Nad lipom 35'. Za snimanje kaže kako ima fantastična sjećanja i da su to bila neka druga vremena. 'Volio bih kad bi se snimali novi nastavci, s nekim novim klincima.'

Najstariji Vragec, Tomislav Štriga danas vodi kazalište KNAP. Mazalo, odnosno Damir Šaban također se okrenuo kazališnim daskama, onima u ZKM-u. Mario Mirković, koji je tumačio ulogu Cobre Vrageca, radi u kazalištu Kerempuh. Buco i Bongo Vragec, odnosno Edin Osmić i Edvin Dautović više nisu u glumačkim vodama.

Višnja Babić, danas ravnateljica kazališta Trešnja, u zadnje dvije sezone glumila je Dunju. Još jedan glumac koji se u priključio ekipi bio je današnji televizijski voditelj Boris Mirković, koji je glumio Dadu od četvrte sezone, zamijenivši Omera Alina kada se preselio u Australiju.

'Smogovci su bili drugačiji po temi. Bili su to moji početci snimanja. Bilo je uzbudljivo, zabavno, ekipa je bila dobra, scenarij odličan i sve se poklopilo', kazala je Ksenija Pajić, koja je glumila Ninu, suprugu Crnog Džeka. Pajić je od tada postala jednom od naših najpoznatijih glumica.

Tu titulu s njom dijele Slavica Knežević, koja je glumila Sonju Vragec, i Mira Furlan koja je u seriji glumila Miru. Od tada je Slavica snimila niz filmskih projekata te ostvarila ogromnu popularnost igrajući odlične uloge u našim humorističnim serijama. Furlan se 1990-ih preselila u Ameriku, gdje je glumila u serijama poput 'Babylon 5' i planetarno popularnim 'Izgubljenima'.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene