Žele ispriku

'Ovo je uvredljivo, rasistički i stereotipno!'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Glumicu Michelle Williams optužili su za rasizam – i sve zbog jedne naslovnice!

Naime, australska glumica pozirala je za britanski časopis AnOther, i to odjevena u Indijanku.

Pogledaj i ovo showbuzz Tragična sudbina Smrt koja je sve šokirala: S njegovim odlaskom mnogi se ne mire ni danas, a neki smatraju da je za sve kriva jedna uloga

Tamna kosa, duge pletenice, pero u kosi – sve to je, između ostalog, razljutilo mnoge. Brojni mediji su Michellinu naslovnicu prozvali 'uvredljivom, rasističkom i stereotipnom', te zaključili da se časopis obavezno treba ispričati.

>> O kontroverzi spota: 'Sada shvaćamo kako smo uvrijedili ljude!'

Newyorški časopis Refinery29 je poručio: 'Naprosto ne možemo vjerovati koliko je uvredljiva posljednja naslovnica Michelle Williams. Dodali su joj duge, crne umetke, napravili joj pletenice i potamnili joj obrve, a cjelokupni make up – strašno. Pošto je fotografija crno bijela, ne znamo jesu li joj potamnili i kožu, ali konture lica su potpuno drukčije'.

'Časopis AnOther i Michelle Williams su jako pogriješili. Naslovnicu bi trebali povući, te se ispričati svim indijansko –američkim udrugama', piše feministički blog Jezebel.

Michelle nije prva koja je slučajno uvrijedila indijanske zajednice. Brend Victoria's Secret se ispričao nakon što je za vrijeme njihovog showa manekenka Karlie Kloss prošetala pistom u opravici koja iz istih razloga nije naišla na odobravanje.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene