Ne propustite

Filmska senzacija iz Cannesa stiže u Poreč!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Brojni uglednici, plesni koreografi i plesači pristižu u Poreč iz cijelog svijeta na otvorenje šestog po redu DanceStar Festivala koje nas očekuje za samo dva dana.

Ostalo je još samo dva dana do svečanog otvorenja šestog izdanja DanceStar Festivala koje se i ove godine održava u istarskom Poreču. Festival koji godinama privlači tisuće plesača iz cijelog svijeta, vrhunske koreografe i svjetske plesne zvijezde, na prostoru Zelene Lagune od 28. svibnja do 01. lipnja 2014., svim će zaljubljenicima u plesnu umjetnost ponuditi brojne sadržje, natjecanja, predavanja i cjelodnevnu zabavu zabavu.

Pogledaj i ovo showbuzz Na najvećim spektaklima Svjetska zvijezda u Poreču: 'Kanye je pravi profesionalac'

Proglašeni pobjednici 67. festivala u Cannesu!

U sklopu DanceStar Festivala, u četvrtak 29. svibnja održat će se ekskluzivno prikazivanje prvog južnoafričkog plesnog filma Hear me Move redatelja Scotnes L. Smitha rodom iz Johanesburga. Ovo zasigurno veliko afričko filmsko ostvarenje, temelji se na fascinirajućem plesu Sbujwa, plesu u kojem je potreban rad svakog mišića u tijelu kako bi se pravilno izveo pokret. Film će biti prikazan u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Poreču 29. svibnja sa početkom u 21:00 sati, a na DanceStar Festival dolazi direktno sa svjetske pretpremijere u Cannesu.

U Poreč dolaze direktor filma Scotness L Smith, producent Wandile Molebatsi i glavni koreograf Paul Modjadji koji će film predstaviti izabranoj publici.

'Punih sedam godina nakon što je direktor filma Scotness L Smith dobio ideju za ovaj film, ona je napokon i ostvarena. Film koji je objavljen 20 godina nakon južnoafričke tranzicije u slobodno demokratsko društvo nosi sa sobom snažnu plesnu i umjetničku poruku kao i univerzalnu poruku o slobodi ljudskog duha', rekao je Alen Petelinc, predsjednik organizacijskog odbora festivala.
DanceStar Festival već se šest godina održava u Poreču. Organizator festivala je EOL Solutions, a u sklopu Dancestar Festivala održat će se i veliko međunarodno finale u plesu Dancestar Finals - World Dance Masters 2014.

Riječ je o najprestižnijem plesnom događaju za plesače i trenere ali i sve ljubitelje plesa diljem svijeta. Finalno natjecanje održat će se 30. svibnja 2014. u novoj gradskoj dvorani Žatika, a samom finalu prethodili su brojni kvalifikacijski natjecateljski turniri održani u Južnoj Africi, Brazilu, Austriji, Njemačkoj, Mađarskoj, Slovačkoj te Hrvatskoj. Finalna gala večer spektakularna je završnica festivala koja će svim posjetiteljima ali i gledateljima ispred malih ekrana biti nezaboravan doživljaj. Samo oni najboljih natjecat će se za titulu Dancestar 2014., a osim stručnog žirija, u izboru će sudjelovati i brojne osobe iz društvenog života Hrvatske.

Ulaznice za DanceStar festival mogu se osigurati putem web stranice www.kulturaplus.com po cijeni od 135 kn za dnevni ulaz te 225 kn za VIP dnevni ulaz. Paket ulaznica za sve dane festivala mogu se osigurati po cijeni od 450 kn, a VIP paket po cijeni od 760 kn. Ulaznice za DanceStar Night nisu uključene u paket te se mogu nabaviti po cijeni od 150 kn, a VIP za 300 kn. Sve informacije i obavijesti o velikom plesnom spektaklu u Poreču mogu se pronaći na službenoj stranici www.dancestar.org, te na Facebook stranici www.facebook.com/esdu.org.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene