Kletva

U neke se stvari ne treba dirati - oni su to naučili na teži način

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Noć vještica je pred nama, pravo je vrijeme da se prisjetimo jedne od najgorih filmskih kletvi svih vremena o kojoj u Hollywoodu ne žele ni govoriti.

Nekoliko je filmova ušlo u povijest zbog misterioznih događaja koji su pratili snimanje. Ipak, film 'Poltergeist' (Poltergeist u slobodnom prijevodu 'Bučni duh' fenomen je kojeg znanstvenici već stoljećima pokušavaju objasniti) zaslužuje prvo mjesto na ljestvici jezivih produkcija. Prvi film u serijalu snimljen je 1982. i postigao je ogroman uspjeh na kino blagajnama. Snimljen prema priči Stevena Spielberga, film je to o obitelji koja se useljava u kuću u novoizgrađenom naselju. Kratko vrijeme nakon useljenja počinju se događati neobjašnjive stvari, a najmlađa članica obitelji Carol Anne počinje komunicirati s nekim kog jedino ona može vidjeti...

Pogledaj i ovo Steven Spielberg Na Berlinskom filmskom festivalu Stevenu Spielbergu uručena nagrada za životno djelo, a u 77. godini ne krije uzbuđenje zbog novih filmova!

 

Priča je prestravila milijune gledatelja, a mnogi su upravo zbog ovog filma razvili koulrofobiju, strah od klaunova.

Iako je priča filma sama po sebi dovoljno jeziva, ono što je daleko strašnije od fikcije su nevjerojatne stvari koje su se događale tijekom snimanja, od nezgoda na setu pa do smrti glumaca.

Najpoznatija paranormalna pojava se vraća!

O 'Prokletstvu Poltergeista' Hollywood ne želi govoriti

'Prokletstvo Poltergeista' započelo je nenajavljeno i naglo s neobjašnjivim oboljenjima ljudi na setu. Mnogi od njih su se razbolili bez vidljivih razloga, a liječnici nisu mogli pronaći prave uzroke. Rekviziti na setu predstavljali su poseban problem. Scenski radnici su set vrlo često morali popravljati jer su se stvari iz čistog mira razbijale, kvarile ili nestajale da bi se na kraju pojavile na nekom drugom mjestu.

Najgore od svega bile su smrti glumaca. Posebno tragična bila je smrt glavne glumice Heather O'Rourke koja je imala samo 13 godina. Heather se pojavila u tri nastavka filma, a preminula je nekoliko dana prije no što je treći nastavak pušten u kino dvorane. Mlada glumica je preminula zbog komplikacija izazvanih jakom gripom, a zanimljivo je to što je sahranjena samo dan kasnije. Na žalost njezina smrt bila je tek početak nesretnih događaja.

Julian Beck koji je glumio zlog duha u drugom nastavku filma Hugh Kanea, umro je od raka tijekom snimanja filma. Tijekom snimanja istog nastavka preminuo je i glumac Will Sampson. Glumica Dominique Dunne glumila je najstarije dijete u originalnom filmu, a život je izgubila od ruke svog dečka koji ju je zadavio nedugo nakon što je film objavljen.

Kakve veze imaju 'Zvjezdane staze' i 'Noć vještica'? Odgovor će vas iznenaditi

Oni koji su radili na filmovima 'Poltergeist' sa jezom se prisjećaju svih nezgoda koje su se događale i jednoglasni su oko toga da je serijal filmova uklet upravo zato što su na setu korišteni pravi kosturi. Nije poznato jesu li glumci toga bili svjesni, a pitanje je tko bi pristao glumiti s tako stravičnim rekvizitima.
Film 'Poltergeist' doživio je svoj remake proteklog ljeta, ali ljubitelji horor filmova se slažu da je original ipak original.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene