Najbolji dokumentarni film

POTUKLI I GEORGA LUCASA - priča o životu Janice i Ivice očarala je svijet

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U jakoj konkurenciji 600 filmova iz čak 33 zemlje svijeta, Gnothi Seauton – Upoznaj samog sebe autora Brune Kovačevića pobjedio je u kategoriji stranog dokumentarnog filma na filmskom festivalu Worldfest u Houstonu.

Za sudjelovanje na festivalu natjecalo se više od tisuću filmova iz 72 zemlje, a hrvatski film osvojio je nagradu Gold Remi Award. Na svečanom finalu festivala pred 2000 uzvanika, u subotu je u Houstonu dodjeljena nagrada za film Gnothi Seauton o neponovljivom uspjehu obitelji Kostelić. Nagrada je veliko svjetsko priznanje za hrvatski dokumentarni film.

Pogledaj i ovo Ivica i Janica Kostelić Stiže prinova Ivica Kostelić progovorio o drugoj trudnoći sestre Janice: "Svatko treba na svoj način odgajati svoju djecu"

Bruno Kovačević uz producenta filma Krešimira Renzu Prosolija, direktora agencije Real grupa primio je nagradu na festivalu na kojem su se natjecali i Spielberg, braća Coen, George Lucas, Ridley Scott, David Lynch, Oliver Stone, Brian De Palma. A ove godine u kategoriji domaćeg dokumentarnog filma natjecao se i Harrison Ford. Direktor festivala Hunter Todd je pri dodjeli priznanja rekao da je priča o hrvatskim skijašima nevjerojatna i da će poslužiti kao inspiracija mnogim ljudima u svijetu, a prema njegovom mišljenju film ima svjetlu budućnost jer je motivirajući i ohrabrujuje svojim snažnim porukama u današnje vrijeme. (Agencija VLM)
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene