Iznenadna smrt

5 najvažnijih činjenica u vezi smrti Princea - otkriveni i novi detalji!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Tijelo legendarnog glazbenika Princea pronađeno je u dizalu u njegovom studiju u Paisley Parku, a točan uzrok smrti još uvijek nije poznat. Donosimo uživo sliku iz Amerike kako se fanovi slavnog Princea opraštaju od njega uz hitove kojima je osvajao svijet.

Diljem SAD-a fanovi se okupljaju i odaju počast prerano preminulom glazbenom superstaru, legendarnom Princeu koji je umro u 57. godini života.

Pogledaj i ovo showbuzz Prerani odlazak legende TOČAN UZROK SMRTI JOŠ SE NE ZNA Prince umro 6 dana nakon što je završio u bolnici zbog teške gripe

Svjetski su se mediji raspisali o novim nagađanjima u vezi Princeove smrti.


Prince se prije šest dana navodno umalo predozirao, prema novim informacijama TMZ-a. Kako piše američki portal, pjevač je primio injekciju tzv. spasonosnog šuta te da je zaprimljen u bolnicu, gdje je proveo sljedeća 24 sata. Po odlasku je bio u gorem stanju no što si je htio priznati. Prema njima, Prince se godinama borio sa zdravstvenim problemima i ovisnošću.

Službeni razlog smrti javnosti je još uvijek nepoznat.

Ovo je trenutno pet najvažnijih činjenica o njegovoj smrti:

1. Policija ga je pronašla u dizalu u njegovom studiju

Liječnici i policija pronašli su Princea jučer u 16 sati po našem vremenu, no bio je bez svijesti i nije reagirao na medicinsku pomoć i oživljavanje.

2. Bio je u bolnici dan prije smrti

Posjetio je bolnicu Twin Cities, liječnik ga je pregledao i otpustio kući istog dana. Te je večeri viđen u lokalnoj ljekarni, a prodavač je rekao da je izgledao puno nervoznije nego inače.

 

 

3. Prije nekoliko dana legendarni Prince imao je koncert u Atlanti

Prince koncert u Atlanti nije želio otkazati iako se nije osjećao dobro. Nakon završene svirke ukrcao se u svoj zrakoplov ali mu se stanje nakon nekog vremena drastično pogoršalo. Zrakoplov je morao prisilno sletjeti, a pjevač je prvezen u bolnicu.

 

 

 

 

 

4. Imao je problema s kukovima

Trebao je ići na operaciju, no budući da je bio Jehovin svjedok te je bio protiv transfuzije krvi i upravo je zato bilo nemoguće izvesti operaciju.

 5. Dugo se šuškalo da boluje od side

Kalifornijski portal the Santa Monica Observer raspisao se o tome da je Prince imao oslabljen imunološki sustav upravo zbog toga što je dugo bolovao od side. Nagađaju da je upravo to razlog njegove smrti. Izvor je za njih rekao da se Prince zarazio u devedesetima, no da je držao bolest pod kontrolom. Ipak, izvor navodi kako su ga neki prijatelji i radikalna vjerska uvjerenja uspjeli dovesti do toga da prestane uzimati ljekove. Godine 2001. Prince je postao Jehovin svjedok, a jedno od njihovih uvjerenja jest protivljenje modernoj medicini.

Fanovi Princea u njegovom rodnom Minneapolisu odaju počast svom omiljenom glazbenom idolu - okupili su se u koncertnoj dvorani First Avenue u tom gradu, a putem našeg streama možete uživo gledati kako se opraštaju od Princea uz njegove najveće hitove.



Prince se zadnji put popeo na pozornicu u Atlanti 14. travnja i oduševio na koncertu za koji nitko nije slutio da mu je posljednji. Pop ikona održala je dva uzastopna koncerta u Fox Theatreu, u zamjenu za dva nastupa koja je morala otkazati prethodni tjedan zbog bolesti.

Prince se ispričao za otkazane koncerte tjedan prije. Na pozornici nije pokazivao znake bolesti, osim male promuklosti u glasu kad se obraćao fanovima.Posljednja pjesma koju je izveo u životu bila je Purple Rain, na trećem bisu drugog koncerta.

Obasjan purpurnim reflektorom u obliku mjeseca, Prince isporučio svoje završno remekdjelo, emotivnu, zvonku verziju pjesme koja mu je bila zaštitni znak.

Na putu kući u Minnesotu poslije koncerta, njegov je zrakoplov morao hitno sletjeti u Illionisu kako bi mu se ukazala medicinska pomoć zbog dehidracije uzrokovane gripom.

Dva dana poslije svojim je fanovima na Twitteru poručio da se oporavio. Tjedan poslije pronašli su ga mrtvog na njegovom imanju u Paisley Parku.

Vijest o preranoj smrti inovativne pop superstar zvijezde munjevito se proširila SAD-om i ostatkom svijeta, a fanovi Princea spontano se okupljaju i diljem drugih gradova u SAD-u. Uz svijeće ga ispratili i u Los Angelesu, u Leimert Parku.

'Ova vijest me jako pogodila, izgubili smo jednu posebnu dušu. On je bio poseban, znao je kako vas taknuti i stvarao je glazbu s toliko strasti. Stvarao je glazbu zbog koje ste jednostavno morali osjetiti i nije prestao sve dok vas nije natjerao da osjetite', izjavio je jedan od obožavatelja koji je stigao odati počast preminulom glazbeniku.

'Svi su voljeli Princea, imao je stil glazbe koji se sviđao svima. Ne samo jednoj kulturi ili radi i mislim da je upravo to razlog zašto su ga svi toliko voljeli', rekao je drugi obožavatelj.

Osebujni Prince, čije su pjesme i glazba te ekscentrični nastupi uživo 'elektrizirali' fanove diljem svijeta, preminuo je u 58. godini života u svom domu u Minneapolisu.


Njegovim glazbenim stilom dominirali su pop, R&B, funk i soul s primjesama drugih stilova (novi val, rock, blues, jazz i hip-hop), a u svojoj je dugoj i bogatoj karijeri napisao preko tisuću pjesama.

Tijelo legendarnog glazbenika pronađeno je u dizalu u njegovom studiju u Paisley Parku, a uzrok smrti još uvijek nije jasan. Budući da je proteklih nekoliko tjedana bolovao od gripe nagađa se da bi upravo to mogao biti razlog iznenadne smrti.

U transkriptu poziva koji je upućen iz doma preminule zvijezde neidentificirana osoba prijavila je smrt osobe, a tek je kasnije identificirano da se radilo o Princeu.

Njegov rad utjecao je na živote mnogih, a slavni je glazbenik napisao preko tisuću pjesama. Putem društvenih mreža brojna slavna imena opraštaju se s velikom legendom. Prodao je preko 100 milijuna ploča te je dobio Oscara u kategoriji 'Best Original Score' za Purple Rain 1985. Dobio je i sedam Grammyja te jedan Zlatni globus.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene