Doznajte detalje

Eurosong promijenio pravila!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Organizatori Eurosonga odlučili su promijeniti pravila u ocjenjivačkim sudovima toga natjecanja, usred istrage o navodnom potkupljivanju članova žirija, javlja BBC.

Od sljedeće godine imena sudaca iz svake zemlje bit će objavljena prije natjecanja kako bi se povećala transparentnost ocjenjivanja i sudačka odgovornost. Ocjene pojedinih sudaca prvi će put biti objavljene čim završi natjecanje.

Pogledaj i ovo showbuzz Hip hop klapa Crnogorci u svemirskim odijelima na Eurosongu: 'Dođite na igranku!'

>> Hrvatska ne ide na Eurosong 2014. godine!

Po dosadašnjim pravilima, identitet sudaca, čiji glasovi čine 50 posto u broju bodova koje dobije pojedina zemlja, nije bio poznat do završetka finala. Glazbeni profesionalci ubuduće će moći ući u ocjenjivačke sudove samo ako u dvije prethodne godine ni na koji način nisu sudjelovali u nacionalnim natjecanjima za Eurosong.

Promjene dolaze nakon optužbi da je Azerbajdžan na ovogodišnjem natjecanju navodno pokušao potkupiti suce iz drugih zemalja.

'Stroža pravila i transparentnost ključni su za nastavak uspjeha Eurosonga', izjavio je izvršni supervizor natjecanja Jon Ola Sand.

Organizatori istražuju tvrdnje da je Azerbejdžan, koji je ove godine završio drugi, nudio novac u zamjenu za bodove. Sand je kazao da će istraga potrajati jer se radi vrlo temeljito.
Hrvatska je prošli tjedan objavila da se povlači sa sljedećeg Eurosonga iz financijskih razloga, nakon što su to prije nje učinile i Andora, Luksemburg, Monako, Maroko i Slovačka. Turska je, pak, nezadovoljna pravila odlučila organizirati svoje natjecanje - Turkoviziju. Na njoj će sudjelovati 20 turkofonih zemalja i autonomnih područja. Eurosong 2014. održat će se u Kopenhagenu.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene