odbijaju nastup

Ne smiruju se strasti oko Eurosonga: "Odluka je nepoštena"

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Ne smiruju se tenzije oko nastupa ruske predstavnice Julie Samojlove na Eurosongu.

Ruska televizija odbila je ponudu organizatora Eurosonga da njezina predstavnica Julija Samojlova na natjecanju u Kijevu nastupi putem satelita.

Pogledaj i ovo Teya Dora recite nam u anketi! I Srbija je odobrala svog predstavnika na Eurosongu: Pobjednica je Teya Dora, što kažete na njihov odabir?

Ukrajinske vlasti zabranile su Samojlovoj dolazak u Ukrajinu, koja je domaćin ovogodišnjeg Eurosonga, jer je posjećivala anektirani Krim te na društvenim mrežama objavljivala postove o Ukrajini i njezinim vlastima.
Kremlj je zatražio da Kijev razmotri tu "nepoštenu odluku".

U međuvremenu je Europska radiodifuzijska unija (EBU) ponudila kompromisno rješenje i mogućnost da Samojlova nastupi putem satelita."Ponudu o nastupu na daljinu smatramo čudnom i odbijamo je", priopćila je ruska televizija. "To bi bilo suprotno samoj srži događaja".

Ponuda da netko nastupi putem satelita prva je u povijesti EBU-a. U toj organizaciji naglašavaju da Eurosong mora biti lišen politike. EBU je priopćio da je u kontaktu s ukrajinskim vlastima i pokušavaju naći rješenje, "u želji da svi natjecatelji budu prisutni" na natjecanju u svibnju u Kijevu. Samojlova je nekoliko puta nastupala na Krimu tijekom 2014. i 2015. godine, što vlasti u Kijevu smatraju ilegalnim i odbijaju joj dati vizu. (Hina)
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene