Anketa čitatelja

Eurosong: Favoriti Danci nastupaju nakon Hrvata, tko će biti bolji?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ukupno 39 zemalja se bori za pobjedu, a večeras će nastupiti prvih 16 natjecatelja među kojima je Hrvatska s Klapom s mora i 'Mižerjom' te favorit - Danska!

Danas će se u Švedskoj održati prva polufinalna večer 58. Eurosonga u kojoj će među 39 zemalja natjecateljica nastupiti i Hrvatska s Klapom s mora te pjesmom 'Mižerja'.

>> Zahuktava se Eurosong

>>'Dogodine idem na Eurosong'
 

Pogledaj i ovo showbuzz Stvari se zahuktavaju Albina je i dalje favorit na kladionicama, ali čini se da je dobila ozbiljnu konkurenciju, što vi kažete na ovu pjesmu?

Omiljeni na Eurosong kladionicama

Ukupno 39 zemalja se bori za pobjedu, a večeras će nastupiti prvih 16 natjecatelja. Deset pjesama bit će izvedeno na engleskom jeziku, dok će se šest zemalja predstaviti na materinskim jezicima. Estonija, Hrvatska, Crna Gora, Moldavija, Cipar i Srbija pokušat će osvojiti Europu pjesmama izvedenim u potpunosti na svojim jezicima. Dok će Danska već 14. godinu zaredom pjevati na engleskom jeziku, a jedna je i od favorita ovogodišnjeg Eurosonga.

Čitatelji portala DNEVNIK.hr odabrali Dansku za favorita!

Osim na kladionicama, Danska je favorit i među čitateljima portala DNEVNIK.hr koji su glasali u našoj anketi. U našoj anketi pitali smo vas Koja od ovih pjesama ima najviše šanse, a prema rezultatima ankete u kojoj je glasalo 908 čitatelja, 46 posto glasalo je za Dansku i Emmelie de Forest s pjesmom 'Only Teardrops', iza nje se odmah našla Rusija s 22 posto glasova za Dinu Garipovu i pjesmu 'What If', nakon toga sa 13 posto glasova u našoj anketi na trećem mjestu našla se Rumunjska i izvođač Cesar s pjesmom 'It's My Life'.

Sa 11 posto glasova u anketi nalazi se Norveška s pjesmom Margaret Berger 'I Feed You My Love' te na posljednjem mjestu Nizozemska i pjevačica Anouk s pjesmom 'Bird' koja je u anketi osvojila 7 posto glasova.

Danska i Norveška imaju pop hit, a Nizozemci bajkovitu izvedbu Anouk


Podsjetimo, Kladionice ove godine prognoziraju pobjedu Danske s pjesmom 'Only Teardrops' u izvedbi Emmelie de Forest s njezinom pop izvedbom, Norveška također ima pop hit 'I Feed You My Love' koju izvodi Margaret Berger, dok Anouk predstavlja Nizozemce s bajkovitom pjesmom 'Bird'. Među favoritima je i Rusija - Dina Garipova izvodi baladu 'What If' i to na engleskom nakon prošlogodišnjih Babuški. Publiku će sigurno nasmijati rumunjski predstavnik Cesar s pjesmom 'It's My Life' koji je nadmoćno pobijedio u rumunjskom natjecanju za pjesmu Eurovizije i od strane publike i žirija.

Nakon Hrvatske nastupaju favoriti, Danci


Kao i Danska, večeras u Malmou nastupa i Hrvatska, točnije naša Klapa s mora s 'Mižerijom'. Dok se klapa drži tradicionalnog zvuka Dalmacije, mnogi dansku pjevačicu uspoređuju sa Shakirom od zvuka do stila izvedbe i oblaženja. Klapa pak nema poseban scenski nastup dok Emmelie de Forest na pozornicu izlazi bosa, ima efektivne bubnjare i s kojima pleše na pozornici. Tko je po vašem mišljenju bolji, Klapa s mora ili Emmelie de Forest?

Eurosong 2013.: Tko vam je bolji, Hrvatska ili Danska?

  • Danska - 'Only Teardrops'
  • Hrvatska - 'Mižerja'

Ukupno glasova:


 


REDOSLIJED NASTUPANJA:

 

01. AUSTRIJA: Natália Kelly – 'Shine'

02. ESTONIJA: Birgit Õigemeel – 'Et uus saaks alguse'

03. SLOVENIJA: Hannah – 'Straight into Love'

04. HRVATSKA: Klapa s mora – 'Mižerja'

05. DANSKA: Emmelie de Forest – 'Only Teardrops'

06. RUSIJA: Dina Garipova – 'What If'

07.UKRAJINA: Zlata Ognevich – 'Gravity'

08.NIZOZEMSKA: Anouk – 'Birds'

09. CRNA GORA: Who See & Nina Žižić – 'Igranka'

10.LITVA: Andrius Pojavis – 'Something'

11.BJELORUSIJA: Alyona Lanskaya – 'Solayoh'

12. MOLDOVA: Aliona Moon – 'O mie'

13.IRSKA: Ryan Dolan – 'Only Love Survives'

14. CIPAR: Despina Olympiou – 'An me thimase'

15. BELGIJA: Roberto Bellarosa – 'Love Kills'

16. SRBIJA: Moje 3 – 'Ljubav je svuda'
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene