Legendarni Elvis

Turbulentan život i tragična smrt: Prošlo je 40 godina od odlaska 'kralja'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Pred kraj života Elvis Presley bolovao je od više bolesti, bio paranoičan, a karijera mu je išla silaznom putanjom... Ipak, bio je i ostao legenda.

Iako je preminuo prije 40 godina, Elvis Presley i dalje na svojoj ostavštini zarađuje milijune. Prema Forbesovim podacima, Elvisova ostavština zaradila je 2016. godine 27 milijuna dolara. Nezaboravni Elvis bio je i ostao prava glazbena ikona. Preminuo je 1977. godine od srčanog udara, u dobi od svega 42 godine. Prije nego što je preminuo, Elvis je 1975. godine obolio od ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su dijabetes i gastritis, a nimalo nije pomogla ni droga, o kojoj je Elvis bio ovisan i koja mu je na kraju presudila.

Pogledaj i ovo Lisa Marie Presley Reanimirali su je Kći Elvisa Presleyja hitno je prevezena u bolnicu, imala je srčani zastoj

Svijet je tugovao, a Presleyjeva ostavština štuje se i danas. Još za života postao je prava legenda. U dvadesetak godina rada objavio je 97 ploča, imao milijunske naknade i proveo čak 996 tjedana na vrhovima top-lista. Pjevati je počeo kao 13-godišnjak u rodnom Tupelu, a s 18 godina napustio je školu i želio raditi kao portir i vozač kamiona. Prvu je pjesmu posvetio svojoj majci, a prvu ploču snimio 1954. godine. Legendarne stihove svi će zapamtiti, no filmske uratke baš i ne.

Glumio je u osrednjim filmovima, no glazba koju je za njih stvarao bila je uvijek itekako zamijećena i omiljena. U privatnom životu ove velike zvijezde svakako se ističe brak s Priscillom Beaulieu, koju je zaprosio 1966., a oženio 1967. godine u Las Vegasu. U tom braku rodila se i Lisa Marie, njegovo jedino dijete. Brak je bio turbulentan, a konačno je završio 1972. godine. Ubrzo je našao novu djevojku, no više se nije ženio. Nakon razvoda postajao je paranoičan, a razvio je i teže ovisnosti o lijekovima. Nakon smrti počast mu je odao i tadašnji predsjednik Jimmy Carter, koji je rekao da se radi o osobi koja je zauvijek promijenila lice američke pop-kulture. Tada su se tisuće ljudi okupile izvan Gracelanda kako bi vidjele pogreb, a ispratilo ga je oko 80 tisuća ljudi.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene