Neodoljiva muškarcima

NOVA BIOGRAFIJA Imala je samo 15 godina kad je izgubila nevinost?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U biografiji se Liz opisuje kao mladu djevojčicu koja je brzo ušla u svijet odraslih i svijet seksualnosti.

Elizabeth Rosemond Taylor jedna je od najvećih filmskih diva kojoj nema premca. I za vrijeme njezina života, ali i nakon smrti mnogi su nagađali kako je izgledao život dive koja je to prerano postala. Već je kao djevojčica osjetila okus slave, a najnovija biografija naziva The 'Life and Times of Mickey Rooney' otkriva mnogo detalja iz privatnog života slavne glumice.

Pogledaj i ovo Nakit - 5 Sjajan i zavodljiv Holivudske zvijezde opijene su skupocjenim komadima nakita, a evo i koje Hrvatice mu ne mogu odoljeti!

U biografiji glumca Mickeyja Rooneyja piše da je Liz izgubila nevinost u dobi od 15 godina s britanskim glumcem Peter om Lawford, da ju je zavodio Ronald Reagan, kolega glumac Mickey Rooney kao i Orson Welles.

Autori biografije Danforth Prince i Darwin Porter također navode da je Taylor imala samo 11 godina kada ju je glumac Roddy McDowall naučio kako da zadovolji muškarce bez da spava s njima, piše Daily Mail.

U biografiji se LIz opisuje kao mladu djevojčicu koja je brzo ušla u svijet odraslih i svijet seksualnosti.

Kada je u dobi od 11 godina došla na audiciju za film 'National Velvet' producent joj je rekao da nije dovoljno razvijena, no ona im je odgovorila: 'Ne brinite, dobiti ćete grudi'. Nakon tri mjeseca vratila se i pokazala dekolte. Mlada je Elizabeth koristila razne preparate kako bi ubrzala rast grudi i radila bezbroj vježbi – sve kako bi dobila ulogu.

Svojom je pojavom rano počela osvajati muškarce 

'Ona je najljepša žena koju sam ja vidio u svom životu, rekao je pisac J.D. Salinger nakon što ju je viido prvi puta.

Umrla je filmska diva Elizabeth Taylor

'Nikada neću zaboraviti trenutak kada sam je prvi puta ugleda. Osjećao sam se kao prljavi starac jer me privukla mlađa djevojka', rekao je svojedobno Orson Welles.

Njezin izgled, ali i osobnost, doveli su je do toga da je postala legenda.

Liz se rodila 27. veljače 1932. godine u Hapsteadu, sjevernom predgrađu Londona. Film je zavoljela u ranoj dobi pa je prvu ulogu dobila U prvom već s devet godina u filmu "Jedno se rađa svake minute".

Od 1942. godine je na ugovoru s Metro-Goldwyn-Meyerom , a prva plaća joj je bila 100 dolara tjedno. Prvi film koji snima za giganta MGM je uloga Priscille u kultnom dječjem filmu 'Lassie se vraća kući'.

Do 1957. godine snima 25 filmova, a onda je te godine snimila "Raintree Country" , film koji će joj donijeti prvu nominaciju za Oskara. Slijedeće godine isto slijedi za "Mačku na vrućem limenom krovu", a do prve nagrade trebala je sačekati 1960. godinu, kada dobiva Oskara za najbolju glumicu za film "Butterfield 8" . Još je jednom zlatni kipić za najbolju žensku ulogu kući odnijela 1966. godine i film "Tko se boji Virgine Woolf".

Nakon 1980. godine sve se češće počinje pojavljivati povremeno u serijama. Mnogi vjerojatno ne znaju da je u nekim epizodama posudila i glas Maggie Simpson.

Izvan velikog platna, Liz Taylor bila je poznata po svom burnom bračnom životu.

U svibnju 1950. osamnaestogodišnja Elizabeth udala se za Conrada Nickyja Hiltona, no brak je nakon samo osam mjeseci završio je razvodom.
Elizabeth je ponovno bila udana. 1952. za Michaela Wildinga kojem je rodila dva sina. Razveli su se 1957.

Samo mjesec dana nakon razvoda od Wildinga glumica se udala za trećeg muža Michaela Todda, koji je 1958., iste godine kad im je rođena kći Elizabeth Frances Todd, umro.

No, nije dugo tugovala – u svibnju 1959. na vječnu se ljubav zarekla Eddieju Fisheru s kojim je izdržala pet godina. Razveli su se 1964.

Samo jedanaest dana nakon razvoda, 15. ožujka 1964., udala se Richarda Burtona, ljubav svog života, kako je izjavljivala. Burni brak, u kojem je ona i posvojila njegovu kći Mariju, trajao je deset godina i završio razvodom u lipnju 1974. No, u listopadu 1975. Burton i Elizabeth vjenčali su se drugi put. Ovog puta idila je trajala devet mjeseci. U srpnju 1976. rekli su si konačno zbogom.
Iste se godine udala za Johna Warnera s kojim je u braku bila do 1982.
Posljednji suprug Elizabeth Taylor bio je Larry Fortensky za kojeg se udala 1991. i razvela 1996.

Američka glumica Elizabeth Taylor umrla je u 79. godini u Los Angelesu od zatajenja srca.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene