Fashion week zagreb

FOTO Domaće ljepotice u prvim redovima privlačile pažnju

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Fashion Week Zagreb ne prestaje oduševljavati svoje uzvanike, a sinoć se okupio velik broj zaljubljenika u modu.

Nije se mogla pronaći niti jedno slobodno mjesto na Fashion Weeku Zagreb, pa su tako i prvi redovi bili potpuno ispunjeni nizom poznatih lica poput Lejle i Tarika Filipovića, Ide Prestar, Mie Kovačić, Lane Gojak, Ivana Leo Leme, Ivane Misirić, Ankice Dobrić, Tamare Gabrajs i Marka Vrdoljaka, Ivane Delač Đolo, Zdenke Kovačićek, Andree Andrassy, Katje Kušec i Filipa Dizdara…

Pogledaj i ovo Gordan Vogleš i Sonja Kovač (Foto: Dnevnik.hr) Počeo je Bipa FASHION.HR Robert Sever na pistu doveo šareno proljeće, prevladavala posebno ženstvena boja

Lana Radeljak i Maja Lena Lopatny posjetile su Smart Fashion Week Zagreb

Nakon revija, plesni je podij u 'Hollywood vanity' klubu bio rezerviran samo za afterparty i prave fashioniste, a ni sitni ih sati nisu spriječili u plesnim okršajima. Večeras, na posljednoj večeri SFWZ-a, nastavlja se u revijalnom tonu jednako glamurozno, luksuzno i predivno kao jučer uz POL DESIGN iz Madrida, CLAUDINE IVARI iz Pariza, KRUNO JENDRIJEV, IGGY POPOVIĆ, ZJENA GLAMOČANIN, a za kraj nas očekuje prava modna poslastica – IGOR GALAŠ.

HolyGhost iz Munchena donosi čistu, neformalnu i suptilnu eleganciju

 

HolyGhost iz Munchena osnovale su tri mlade žene, koje prevode svoju ljubav i strast prema modi i stilu u urbanu odjeću za grad. Inspirirane željom da se stvori prepoznatljiv i individualan izgled, Jelena Hofmann i Sedina Halilović redefiniraju urbani stil. Važnost kvalitete, vrhunske tkanine, savršeno uklapanje, europski proizvođači i vrhunske dizajnerske vještine njihov su glavni fokus. Koncentracija je usmjerena na osnovne ''lako nosive'' komade odjeće, kao što su; džemperi, bluze, topovi i haljine.

Sara Lončarić je i drugu sezonu oduševila zagrebačku pubiku

 

Sara Lončarić dizajnerica je koja broji samo 23. godine, a već osvaja srca mnogi hrvatskih fashionistica. Kolekcijom jesen/zima 2014 predstavila se na modnom natječaju Next Generation na Fashion Weeku Zagreb gdje je pobijedila i dobila stipendiju za izradu kolekcije koju je predstavila na prošlom Fashion Weeku Zagreb. Sara uvijek u razgovoru ističe da se ne zamara odabirom teme što se pokazalo i ovoga puta, jer kaže ne želi da tema vodi glavnu riječ u kolekciji.

Matea Jukić nova je dizajnerska zvijezda u usponu na SFWZ-u

Inspiraciju za svoju prvu kolekciju, modna dizajnerica Matea Jukić pronašla je u snažnim ženama koje uživaju nositi modernu odjeću. Tu ideju je ukomponirala u svoj dizajn, kako bi se sve žene osjećale jednako snažno, poželjno i samopouzdano u njezinim kreacijama. U kolekciji koju je pokazala pod brendom Croatica izmjenjuju se modeli napravljeni od fine čipke, tila, saten-elastina, pa sve do lycre kako bi svaka žena pronašla nešto za sebe. Krojevi prate liniju tijela i pritom ističu struk, grudi i ramena. Boje koje je koristila su jednako snažne poput žarko-crvene, indigo plave, srebrne i bijele idealne za posebnu prigode svake žene koja želi biti primijećena.

Zagrebačka kreatorica Marina Lacković inspiraciju za stvaranje romantične i vesele kolekcije pronašla je na predivnoj francuskoj obali. "Dok sam provodila ljeto u Francuskoj, upijala sam ljepotu tamošnjeg uličnog stila", kaže Marina. Za ovu maštovitu, bogatu bojama i uzorcima kolekciju, Larie koristila je najkvalitetnije materijale; 100% pamuk, pletivo i saten, a posebnu priču stvaraju šarene rese od velura.

Majka i kćer DB Berdan iz Istanbula obračunale se s pretjeranim konzumerizmom

Svojom SS15 kolekcijom željele su istaknuti ludilo današnjeg konzumerizma. Uz glazbenu podlogu koja govori o novcu i uspjehu pod svaku cijenu te slogane "Kupi ili umiri“ i "Što više, to bolje i nikad nam nije dovoljno" kojima DB Berdan pokušavaju objasniti katastrofalnu potrebu današnjih ljudi za novcem, uspjehom, slavom i glamourom zainteresirale su zagrebačku publiku. Kolekcija uključuje seriju grafika i uzoraka inspiriranih primarnom bolesti 20. i 21. stoljeća - ovisnosti za pretjeranom konzumacijom. Tu je i skate punk trend 90-ih godina koji se vidi u nekim krojevima, ali lijepljenim detaljima.

Edeline Lee savršeno je zatvorila drugu večer Smart Fashion Weeka

Rođena u Kanadi, Edeline Lee diplomirala je na Central Saint Martinsu u Londonu žensku odjeću. Radila je u studijima Alexandra McQueena i Johna Galliana te kod Zac Posena u New Yorku. Kolekcija Edeline Lee za proljeće/ljeto 2015 osvojila je modne novinare diljem svijeta jer je okarakterizirana kao ogroman korak naprijed za ovu dizajnericu koja je do sada uglavnom kreirala u svojoj confort zoni te bojama poput sive, crne i bijele, a mi se možemo samo složiti s njima. Kolekciju obilježavaju arhitekturalni momenti i strukturiranost koji su konstantni i možemo reći da su glavna tema ove kolekcije. konstrukcija je najvažniji dio kolekcije Edeline Lee koja dizajniranje vidi kao gradnju zgrada - sve kreće od baze, a zatim slijede detalji i završetak.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene