"svi traže pomoć"

Dobro ih je "oprao": Prgomet bez zadrške o mentalnoj slici političara

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Drago Prgomet otkrio je što njegova obitelj kaže na liječnički poziv i politički angažman, a dotakao se i ministarskih poziva u ordinaciju "preko veze".

Iako je on taj koji drugima, kao specijalist otorinolaringolog, radi pregled uha, grla i nosa, ovoga puta uloge su zamijenjene. Na stolcu je Drago Prgomet, a pregled radi njegov kolega Boris.
"Situacija je odlična, dobro diše kroz nos, nema deformacija septuma, glasnice uredno izgledaju, što se i očekuje s obzirom da je profesor nepušač. Doduše puno priča, ali to se ne vidi na glasnicama", govori doktor Boris Bumber.

Pogledaj i ovo Filip Detelić ''bilo je dosta'' Naš novi voditelj koji je osvojio gledatelje Nove TV otkrio nepoznati detalj o sebi: ''Bio sam u toj strašnoj fazi i tad sam rekao - e, nema više...''

"Ne mogu reći da je najugodniji osjećaj kojega sam imao u životu, ali dobro je. Imao sam sreću pa mi je radio sjajan doktor pregled, ali ok", kaže Prgomet.

Iza njega je 25 godina liječničkog iskustva. Ovakvih pregleda drugima napravi oko dvije tisuće puta na godinu, a u cijeloj karijeri je napravio više od 6 tisuća operacija, najviše onih uklanjanja tumora.

"To smatram jednim od svojih najboljih životnih izbora", otkriva Prgomet. Poziva "preko veze" uvijek ima, s različitih strana. "Od ministara puno, skoro svaki dan. Mi smo društvo u kojemu je još uvijek ukorijenjena ta potreba za intervencijom, molbom, iako bih taj posao odradio bez ikakve molbe."

Zanimala nas je njegova vizija zdravog života, način prehrane, zdravstveno stanje. Odlučili smo promijeniti pozicije snimanja i krenuli obilaziti njegovo radno mjesto. Nije bilo lako, od stalnih zaustavljanja. A valjda je to tako kad si doktor, svima si potreban!

Na klinici, u radu s pacijentima, često je i po 10 sati. Vremena za neke sportske aktivnosti i ne ostane previše. "Iako sam svojevremeno bio prilično aktivan, igrao nogomet u Hrvatskog liječničkoj sportskoj reprezentaciji, u zadnje vrijeme, moram priznati, ne toliko. Trčim. Skoro svaki dan napravim 5 do 6 kilometara brzog hoda, ili trčanja sa suprugom kroz Maksimirski park", govori Prgomet.

Obitelj mu je najvažnija. Tata je dvoje djece."Kako oni gledaju na ovo što vi radite, počevši od ovog posla, plus politička karijera. Pa iskreno, sretniji bi bili da se samo bavim medicinom", iskren je političar.

Potpora je, ipak, tu, ali ga često iznenade s koliko duha komentiraju njegove nastupe. Težih zdravstvenih problema, tvrdi, nije imao. Dogodilo se stradavanje u ratu, u minskom polju, operirao je tonzile, ležao u bolnici - na internoj, zbog otoka zglobova. Visoki tlak da je mučio, ali to je sada uredu.

Na pitanje bi li na sebi napravio neku estetsku operaciju Prgomet odgovara da izgleda sasvim dobro. "Nikad ne u fizičkom smislu, da li izgledam dobro. Živčan sam ako nisam dobro odspavao", kaže.

Dotakao se i zdravstvene slike hrvatskih političara, ali one mentalne. "Egocentrici, samoljubljivost, egocentrizam", govori Prgomet. Njegovo formula zdravog života je dobro raspoređeno vrijeme između radnih obveza, sporta i obitelji. To su, za njega, tri elementa za dobar život! Dodaje kako je vrlo optimističan, ne razmišlja što vrijeme nosi, a u 52. godini života osjeća se sretnim čovjekom! Više pogledajte u prilogu emisije Zdravlje na kvadrat!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene