Adrenalinske avanuture slavnih

Doznajte o najluđim iskustvima slavnih, tko je od njih usput slomio nos, a tko smršavio 32 kilograma!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

U filmovima glume akcijske heroje, skaču kroz vatru i s nebodera, na pozornici satima plešu i pjevaju istodobno, uvijek su u vrhunskoj formi i spremni za akciju. Možda stoga slavne zvijezde i u privatnom životu priželjkuju adrenalin i ne mogu bez njega. Neki su pravi ovisnici o ekstremnim sportovima i brzini, a neki od njih tu i tamo skoče s mosta ili se popnu na nemoguće strmu planinu.

 Evo najvećih ovisnika o adrenalinu među slavnima:

Pogledaj i ovo showbuzz Nije nas iznenadio Objavio adrenalinski video: ''Ovo će biti jako cool snimka''

1. Katy Perry – bungee jumping

Pjevačica je bila usred turneje California dreams 2011. godine kada je odlučila da jednostavno mora napraviti nešto ludo. Odlučila je kako je sjajna ideja iskušati bungee jumping s mosta Auckland harbour na Novom Zelandu. Prije skoka objavila je status na Twitteru: „Bungee jump prije koncerta na Novom Zelandu! PPPSHAAAH!“ Nakon toga odradila je koncert i oduševila vjerne ljubitelje.

2. Rowan Sebastian Atkinson ili Mr. Bean – lud za automobilskim utrkama

Iako tumači lik koji je sve samo ne spretan i okretan, Rowan Atkinson u životu je potpuna suprotnost Mr. Beanu. Između ostaloga inženjer je elektronike i zaljubljenik u automobilske utrke. U 1980-ima vozio je Renault u seriji utrka Turbo cup racing, a natjecao se i 2010. na utrci Silverstone u Aston Martinu. Ako vam to i dalje zvuči nevjerojatno, pogledajte njegove vještine u iznimno popularnoj automobilskoj emisiji Top gear.

3. Orlando Bloom – spuštanje brdskim biciklom

Britanski glumac za ulogu u filmu Pirati s Kariba: Mrtvaci ne govore pripremao se tako što je jurio na svom brdskom biciklu i izvodio vratolomije, a naučio je i voziti bez ruku. Zbog svojih je uloga morao svladati niz vještina i baviti se ekstremnim sportovima od jahanja do gađanja lukom i strijelom, a za ulogu Legolasa u Gospodaru prstenova morao je naučiti kako brzo i spretno voziti kanu.

4. Cameron Diaz – slomila nos na surfanju

Predivna američka glumica obožava surfanje, ali jedan ju je val 2003. tako preklopio da joj je snagom slomio nos! To Cameron nije obeshrabrilo da se i dalje bori s valovima i vjetrom na surferskoj dasci, a omiljena su joj destinacija Havaji. U filmu Charlie’s angels: Full throttle sama je izvodila manevre na dasci i nije imala kaskaderku.

5. Jack Osbourne – maraton kroz pustinju, utrkivanje s bikovima, bungee jumping i slobodno penjanje

Sin Sharon i Ozzyja Osburnea odlučio je na drastičan način skinuti višak kilograma i uspio izgubiti čak 32! Uputio se na šestomjesečno putovanje, odnosno trekking svijetom i pritom sudjelovao u najtežim ekstremnim izazovima. Trčao je na opasnoj utrci s bikovima u Pamploni, popeo se na planinu El Capitan u Kaliforniji, trenirao muay thai kraj Bankgoka, iskušao bungee jumping i prošao maraton Des Sables kroz Saharu. O svemu je snimio i emisiju Adrenaline junkie u koju je dovodio i zvijezde poput hollywoodske zvijezde Elijaha Wooda, a koji je pošao s njim na rafting na divlju rijeku Zambezi u Africi i prešao najveći vodopad na svijetu preko užeta, dok je manekenka Joddie Kid skakala s Jackom niz vodopad.

6. Natalie Imbruglia – free diving

Australska pjevačica Natalie Imbruglia, najpoznatija po hit singleu Torn, pridružila se Jacku Osbourneu na ekstremnom putovanju i popela na 2500 metara visoku Mount Fable u Kanadi. No sve joj to nije bilo dovoljno pa si je potom priuštila free diving na Havajima, odnosno ronjenje na dah u dubinama za koje treba biti u vrhunskoj formi.

7. Patrick Dempsey – trke u automobilu od 470 konja

Glumac poznatiji kao Dr. McDreamy zbog svojih sanjivih plavih očiju, gorljivi je vozač opasnih automobilskih trka. Do sada ih je odradio 68, a 2015. godine osvojio je Fuji FIA World Endurance Championship. Jednostavno obožava svoj Porsche 911 koji ima 470 konjskih snaga.

8. Leonardo DiCaprio – wakeboarding

Megapopularni glumac u slobodno vrijeme najviše voli sportove koji mu uzburkaju krv. Bavi se wakeboardingom, odnosno vožnjom i vratolomijama na dasci koju vuče brod i kombinacija je surfanja, skateboardanja i skijanja na vodi, a poznat je i po tome što voli skakanje po valovima, odnosno jet pack. Taj se uređaj stavlja na leđa i uz pomoć potiska plina diže se iznad vode. Samo za neustrašive!

9. Woody Harrelson – kiteboarding

Glumac je zaljubljen u ekstremni vodeni sport u kojemu se mora upravljati zmajem koji služi kao jedro kako bi uz pomoć snage vjetra glisirao na dasci. Obožava se voziti na Mauiju na Havajima, koji su inače poznati kao surferski raj jer imaju najviše valove na svijetu, a ujedno i najopasnije.

10. Hugh Jackman – zip-lining

Australski glumac izvodi gotovo sve vratolomije u svojim filmovima sam bez kaskadera, a najluđe što je izveo do sada jest spuštanje na zip-lineu od zgrade Opere u Sydneyju do pozornice na kojoj ga je čekala Oprah Winfrey da nastupi u njezinoj emisiji. Zbog toga je ekstremnog manevra skoro izgubio lijevo oko.

11. Renata Sopek – fly board

Voditeljica i zaljubljenica u sport obožava i adrenalinske sportove. Okušala se tako u fly boardu, ekstremnom sportu u kojem se uz pomoć snage jet ski motora nastoji održati iznad vode te se doslovno lebdi. "Zaista sam znatiželjna i morala sam to isprobati. Pala sam više puta u more jer se nisam mogla održati i to je bila prava predstava. Ne volim kada nešto ne uspijem od prve i morala sam izgurati do kraja", izjavila je Renata koju jako privlače akcija, adrenalin, i uzbuđenje. Bila je i dovoljno hrabra da skoči padobranom i kaže kako je nije bilo nimalo frka.

12. Tomo in der Mühlen – ljubitelj ekstremnih sportova

Glazbeni producent pravi je ovisnik o ekstremnim sportovima. Iznad svega obožava snowboarding i surfanje. Voli biti aktivan i voli brzine pa tako i svaki svoj slobodni trenutak provodi na motoru. Bavio se aktivno i karateom u kojem ima crni pojas, a trenirao je i brazilski jiu jitsu.

13. Iva Šulentić – let balonom

Voditeljica i glumica leti balonom već četvrtu godinu, a njezin suprug Igor Mikloušić pilot je Balon kluba Zagreb, dok su njegovi roditelji pioniri balonaštva u Hrvatskoj. Iva je tako letjela balonom po cijelom svijetu i kaže kako je to poput jedrenja, samo što su morski valovi nebeska prostranstva. Upravljanje traži koncentraciju i mir jer balon ide kamo ga vjetar nosi, a na pilotu je da bira visine i smjerove vjetra.

14. Ivica Kostelić – 730 kilometara na skijama kroz Island

Najtrofejniji hrvatski skijaš odlučio je prošle godine bolje upoznati domovinu svoje supruge Elin pa ju je prešao na skijama i pješice na mjestima na kojima nije bilo snijega, a sve to noseći 40 kilograma opreme na leđima! U 15 dana prošao je 497 kilometara. Planirao je prijeći 730 kilometara u smjeru sjeveroistok-jugozapad, ali na kraju je udaljenost skraćena za više od 200 kilometara zbog nedostatka snijega.

15. Doris Pinčić Rogoznica – vožnja zip-lineom

U kanjonu rijeke Cetine nedaleko Omiša postoji luda adrenalinska vožnja zip-lineom na koju se odvažila voditeljica Narodnog radija Doris Pinčić Rogoznica.
"Najbolje je od svega što to može isprobati svatko, važno je samo biti otvorena duha i spreman na avanturu. Što se tiče straha, stvarno se ne treba bojati jer ekipa koja nas je dočekala ulijeva povjerenje i vidi se da su to profesionalci koji znaju što rade", rekla je Doris nakon vožnje i dodala kako će se sigurno vratiti.

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene