Vukovar danas

Veliko priznanje ekipi Nove TV: Usidreni - Drugačija priča koja je osvojila i publiku i struku

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Dokumentarac Usidreni slavio je na filmskom festivalu u Slavonskom Brodu.

Dokumentarni film ''Usidreni'' na Festivalu novih 2017. u Slavonskom Brodu, dobio je 2. nagradu za najbolji dokumentarni film, te nagradu za najbolju montažu.

Pogledaj i ovo showbuzz Usidreni NEISPRIČANE PRIČE Ovdje pogledajte emotivan dokumentarac o Vukovaru

Ovo je 7. Festival novih, međunarodni festival dokumentarnih filmova, a bilo je prijavljeno više od 300, a uvršteno 17. filmova. Nagradu su preuzele Anita Martinović i Marina Bešić Đukarić, dopisnice Nove TV iz Osijeka, koautorice dokumentarca.

"Nakon nagrade HND-a, ovo je drugo priznanje za naš film. Drago nam je da je struka prepoznala naš rad, trud i poruku i veseli nas prva festivalska nagrada. Cilj nam je bio pokazati jednu drukčiju priču o Vukovaru, priču o tome kako Vukovar živi danas, sa svim svojim poslijeratnim traumama i ekonomskim problemima, ali i novim generacijama koje zanima budućnost, a ne podjele. Priču u cijelosti pripovijedaju naši protagonisti - frontmen punk benda, poduzetnica, umirovljenica, amaterska glumica i majka nestalog branitelja, a tu su i osnovnoškolci i gimnazijalci koji su nam otvorili srca i otvoreno govorili o tome što im smeta i što žele. Mislimo da smo napravili dobar posao, a ova nagrada još je jedna potvrda tome. Zahvaljujemo se Novoj TV koja nam je povjerila zadatak, žiriju Festivala, nagrada nam je motivacija za dalje", kazala je Marina Bešić Đukarić.

Autori dokumentarca "Usidreni" su Antia Martinović, Marina Bešić Đukarić te Goran Šantar i Davorin Tram.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene