priznanja se nižu

Još jedan uspjeh! La La Land ponovno trijumfira!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Mjuzikl La La Land, koji je već zaradio više od 270 milijuna dolara u svijetu, okitio se s tri nagrade Bafta.

Mjuzikl "La La Land" osvojio je nagradu BAFTA za najbolji film, Emma Stone najbolja je glumica i Damien Chazelle najbolji redatelj za isti film, a nagrada Britanske akademije na 70. dodjeli u nedjelju navečer za najboljeg glumca pripala je Caseyu Afflecku za ulogu u drami "Manchester pored mora".

Pogledaj i ovo Cillian Murphy, Oppenheimer ''nevjerojatna glumačka ekipa'' "Oppenheimer" trijumfirao na dodjeli filmskih nagrada BAFTA, osvojio je ukupno sedam nagrada!

Mjuzikl La La Land, koji je već zaradio više od 270 milijuna dolara u svijetu, time se okitio s tri nagrade Bafta (British Academy of Film and Television Arts), za najbolji film, najbolju režiju i najbolju glavnu glumicu.

Nagradu za najbolju žensku sporednu ulogu dobila je Viola Davis za američku dramu "Fences" u režiji Denzela Washingtona. Casey Affleck, brat Bena Afflecka dobitnik je nagrade za glavnu ulogu u drami "Manchester pored mora" Kennetha Lonergana, filma koji je također osvojio Baftu za najbolji scenarij.

Baftu za najbolju sporednu mušku ulogu dobio je Dev Patel u filmu "Lav" u kojem tumači lik Sarooa, djeteta iz Calcutte koje je izgubilo obitelj i posvojeno je u Australiji. Nagradu za najbolju zvijezdu u usponu dobio je Tom Holland. Baftu za najbolje adaptirani scenarij dobio je Luke Davies za film "Lav".

Najbolji dokumentarni film je "13th" Ave DuVernay.

Najbolji crtani film je "Kubo i čarobni mač", redatelja Travisa Knighta

Najbolji britanski film je "Ja, Daniel Blake" Kena Loacha

Najbolji strani film "Saulov sin" mađarskog redatelja Laszla Nemesa

(Hina)

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene