ne događa se često

Zadranin stao u obranu Balaševića. A onda mu se javio Đole i oduševio

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Poznati kantautor Đorđe Balašević ostao je oduševljen potezom jednog Zadranina kojemu je putem društvenih mreža uputio posebnu poruku.

Legendarni kantautor Đorđe Balašević rijetko kada reagira na medijske napise, a još manje na objave na društvenim mrežama. Ipak, na jednu nije ostao imun pa je svoje mišljenje izrazio u podužoj objavi koju je na svom profilu objavila njegova kći Jelena Beba Balašević.

Pogledaj i ovo Đorđe Balašević tri godine bez Balaševića Liječnici su plakali dok su se borili za njegov život, a posljednju pjesmu prije smrti posvetio je Osijeku

Đorđe se naime, u svojoj objavi osvrnuo na podršku koju mu je javno izrazio Zadranin Boris Marin i to nakon što je najava njegovog koncerta u Zadru izazvala buru negativnih komentara na društvenim mrežama. "Zloba naprosto ima svoje zastupnike u svakom gradu, i na njima je samo da preformuliraju da li im kod tebe ne valja to što nisi iz Zadra, ili će, pred neki od idućih koncerata tvoj glavni grijeh biti što si nedavno nastupao u Zadru? Svijetu se ne može ugoditi, kaže stara izreka, a moj, također već prilično stari aneks te izreke glasi da mu ni ne treba ugađati? Treba se okrenuti ljepšim stvarima", piše Balašević na početku pisma kojem se obraća Marinu.

Marin je inače, u svojoj objavi o Balaševiću istaknuo, između ostalog da Hrvati imaju toliko dobrih pjevača i pjevačica, no i da nitko ljepšu pjesmu o Vukovaru nije napisao od Balaševića. "Na Tvoju poruku iako mi i nije osobno upućena, odgovaram upravo zato što nosi ključnu poantu. Doduše, i već to da me neko tako javno i žestoko brani, ne događa mi se baš često. Ali to ipak neću dalje naglašavati da se ne bi zamjerio Armiji Bistrookih koja to na svoj način čini već desetljećima kroz nebeske prepiske sa Zatucanima...

Rekao si, otprilike, da mogu napisati pjesmu bolje od drugih, i hvala Ti na tome. To je ono. U tome je stvar. I pretežno sam samo zato Ustaša ili Četnik, od prilike do prilike. Prvi koji se jave su uvijek Neostvareni. Doživio sam priznanje da se za neke tuđe pjesme kaže da su »onako, balaševićevske«? Neki su, pak, doživjeli priznanje da ih nazivaju Slovenačkim Balaševićem. Istarskim Balaševićem. Slavonskim, ili Crnogorskim Balaševićem? I šta će njima onda pravi Balašević? Pojavi se lik koji beskrupulozno piratira »Kalendar mog djetinjstva«. Krene po kazalištima uz pijanistu priča o svom djedu? I samo mu još ja falim!? Taj, ili Takav, će prvi viknuti iz mraka uoči mog dolaska u Čakovec, Osijek, pa i u Zadar, evo. Kad već nisam dolazio 28 godina, baš nisam morao ni sad? Samo će se otkriti tko je tu Pravi, a tko Kineski Balašević?", napisao je glazbenik u svom stilu. Za kraj je Marina pozvao na koncert 13. svibnja, ali i uputio mu poseban zahtjev.

"Smisli, eto, ispred svih Zadrana koji misle kao ti, nešto o čemu bih mogao da napišem koji stih. Zadajte mi? Pa da vidimo? Dobar sam gost, to stalno ponavljam, rijetko dolazim i kratko ostajem, za takve se goste svi otimaju. I ako, po ovoj dinamici, sljedeći put treba da dođem u Zadar 2045-e, možda je sigurnije da se u vaš spomenar upišem sada? A vrijeme će već pokazati da li ćete ikad listati tu stranu...", zaključio je Balašević.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene