Nastupa u Dubrovniku

Merlin apsolutni rekorder po cijeni nastupa za doček Nove godine: ''Mi smo navikli da su nenormalne stvari normalne''

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Grad Dubrovnik u Novu godinu uvest će Dino Merlin. Za najveću regionalnu zvijezdu, kako mu tepaju u Dubrovniku, izdvojit će se gotovo 600 tisuća kuna.

Još je malo ostalo za pripremu dočeka Nove godine u hrvatskim gradovima. Neki gradovi već znaju izvođače i koliko će potrošiti, dok neki još ne otkrivaju. Rekorder je Dubrovnik koji će samo za Dinu Merlina izdvojiti vrtoglavih 80 tisuća eura, a cijeli doček stajat će oko milijun kuna.

Pogledaj i ovo Mr. Beast - 1 Snimaju u napuštenom kompleksu Tek što je stigao u Hrvatsku, ekipu slavnog youtubera snašle nevolje: Prekinuo je snimanje zbog trovanja?

''Mi smo navikli da su nenormalne stvari normalne, pa ako to netko shvaća da je normalno neka shvaća, sve je za dijagnozu“, govori jedan ljutiti Dubrovčanin.

Dino Merlin kada se odbije PDV dobit će gotovo pola milijuna kuna iz gradskog proračuna, nekima je to u potpunosti logično. ''Mislim da je to u redu, takva jedna regionalna zvijezda treba doći u ovaj grad budući da je ovo grad zvijezda, sasvim ok“, smatra Ivan iz Dubrovnika.

U Dubrovniku su za Novu godinu htjeli svirati poznati Britanci Pet Shop Boysi, no ponudu je grad odbio jer veći potencijal vide u regionalnoj zvijezdi. Nitko do sada u Hrvatskoj nije nastupao za ovoliki honorar za Novu godinu, a gradonačelnik smatra kako je cijena od 80 tisuća eura još i dobra.

''Mislim da smo ispregovarali dobru cijenu. Radi se o cijeni koju on inače postiže na svojim koncertima koje organizira njegova produkcija“, kaže gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

Kontaktirali smo Merlinova menadžera i upitali je li to tako, no nije nam htio otkriti koja je cijena izvođača inače, kaže previše je elemenata koji utječu na formiranje cijene. Zoran Škugor producent i menadžer tvrdi ovakve cijene su previsoke, ali svatko ima svoju računicu.

''Ako bude dobar mamac da Sarajlije dođu u Dubrovnik onda su pogodili, ako ne bude veliki broj Sarajlija onda je to po meni čisti promašaj“, smatra Škugor.

Grad Split na cijeli će doček potrošiti manje nego Dubrovnik na samo jednog izvođača. Splićanima je budžet oko 450 tisuća kuna. U Splitu nastupaju Jole, Gustafi i Mjesni odbor. Jole je najskuplji, 20 tisuća eura. ''Sigurni smo da će doći i jako puno gostiju koji vole popratiti naša događanja i vidjeti na koji način mi dočekujemo tu najluđu noć u godini“, kaže Alijana Vukušić iz Turističke zajednice garda Splita.

Rijeka i Osijek još ne otkrivaju izvođače, ali znaju koliko će potrošiti. Rijeka oko 250 tisuća kuna, Osijek oko 90. U Puli nastupa Prljavo kazalište, a u Zadru Tomislav Bralić i Klapa Intrade, no cijene još nisu poznate. Iz ureda Grada Zagreba dva dana nismo dobili odgovor na to tko nastupa za doček i koliko će se potrošiti.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene