Ispovijest bivše teen zvijezde

Veliki povratak: Daniel Beni progovorio o supruzi, sestrični Claudiji... ali i o Josipu Kataleniću

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U velikom intervjuu za DNEVNIK.hr bivši frontmen Teensa Daniel Beni prisjeća se života pod svjetlima reflektora, govori o supruzi Barbari, a otkriva i postoji li mogućnost da se naša bivša predstavnica na Eurosongu Claudia Beni vrati na scenu.

Sjećate li se Daniela Benija? Krajem devedesetih s grupom Teens žario je i palio domaćom glazbenom scenom. A onda se na vrhuncu slave odlučio pritajiti. Nakon 14 godina provedenih daleko od očiju javnosti Beni se vratio. Okupio je D'Beni bend i nastavio tamo gdje su popularni Teensi stali.

Pogledaj i ovo Daniel Beni (FOTO: PR) Gdje se skriva? Prošlo je 18 godina otkako su tinejdžerice vrištale za njim, a evo kako danas izgleda Daniel Beni iz legendarnih Teensa!

"Period koji sam imao u doba Teensa bio je poprilično buran i odličan. Napravljena je stanka što se tiče javnosti, ali što se tiče glazbe, tu stanke nije bilo. Odlučili smo se ponovno posvetiti autorskom radu koji je odlično prihvaćen od strane publike", govori Beni.

Sreću okušao u ugostiteljstvu

U toj pauzi od javnosti Daniel je otplivao u neke sasvim druge vode. Uz glazbu odlučio se okušati i u ugostiteljstvu. Život daleko od očiju javnosti nakon burnih tinejdžerskih godina itekako mu je godio. "Kad više nismo djelovali kao Teensi, odlučio sam se odmaknuti od svega i vidjeti što doista želim. S prijateljem sam otvorio kafić jer sam se htio malo okušati i u tom biznisu. To mi je bilo najrealnije jer sam se tijekom nastupa kretao u takvom okruženju", kaže Beni. Lakoj zaradi, ističe, nije se nikada nadao. "Tko god misli da je to brza zarada, gadno se vara. To je jedan težak posao na kojem moraš biti prisutan od 0 do 24. Pet godina sam se time bavio, uz to sam i svirao, a na kraju sam ipak odustao jer nisam mogao podnijeti taj teret", kaže. Danas radi u jednoj danskoj tvrtki koja se bavi prodajom namještaja, a svojih profesionalnih početaka i danas se rado prisjeća.

"Krenuli smo svirati s 10 godina. Bili smo velika atrakcija u Hrvatskoj. Nije tada bilo takvih bendova kod nas niti su djeca tako rano nastupala", pojašnjava Beni koji je s Teensima ispisao povijest. 1999. godine na Dori su nastupili kao najmlađi izvođači ikada. Danielu je tada bilo samo 15 godina, a godinu dana kasnije grupa je osvojila i Porin za novog izvođača godine. "Volim pogledati stare snimke i prisjetiti se tih vremena. Smiješno mi je vidjeti sebe prije 17,18 godina, pogotovo odjeću koju sam tada nosio. Srećom da je bilo puno TV-nastupa, tako da imamo dosta snimki iz tog doba koje u meni bude posebne emocije", govori Daniel.

Festivalske pozornice dijelio je s mnogima, a na sceni je stasao istodobno kad i nekadašnja teen-zvijezda Josip Katalenić. Proteklih godina uz Katalenića se vežu brojni skandali, a njegovo ime sve se češće uočava na stranicama crne kronike. A što Beni kaže na sve to? „Katalenića sam znao jer smo išli na iste festivale, ali njegove privatne stvari ne bih komentirao. Više nismo ni u kakvom kontaktu“, kaže tek kratko Daniel na spomen bivšeg kolege.

Vraća li se Claudia Beni?

Unatoč enormnoj popularnosti u kojoj su uživali kao Teensi, loša iskustva iz doba najveće slave ne pamte. I to zahvaljujući timu profesionalaca koji je čitavo vrijeme bio uz njih. "Dosta toga nismo bili ni svjesni. Imali smo tu privilegiju da smo jednostavno došli na nastup i uživali. Nismo se uopće bavili drugim stvarima", kaže Beni. A osim Daniela, prepoznatljivo lice Teensa bila je i njegova sestrična Claudia. Mnogi je i danas pamte kao predstavnicu Hrvatske na Eurosongu 2003. godine. "Ona je trenutno fokusirana na majčinstvo. Ima dvije predivne blizanke i zaista uživa u tome. Što će biti kad one malo odrastu, ne znam, no mislim da bi se i ona mogla i vratiti na scenu", kaže nam Beni koji ne odbacuje ni mogućnost suradnje s Claudijom jednog dana.

Dok do toga ne dođe, fokusiran je na karijeru s vlastitim bendom, a ne krije da bi se uskoro sa suprugom Barbarom volio okušati i u roditeljskoj ulozi. „U braku sam već četiri godine i super mi je. Nadam se da ću biti odličan otac jer i supruga i ja to želimo. Volio bih da moje dijete bude nadareno za glazbu, pa i za neki sport. U svakom slučaju, što god da odabere, imat će punu podršku od nas“, zaključuje Daniel. Više pogledajte u videu DNEVNIK.hr-a. Saznajte kako je Beni upoznao svoju suprugu, ali i što kaže o provokativnim fotografijama svojih kolegica na društvenim mrežama.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene