448612
448612
448612
448612
448612

PRVI PUT U HRVATSKOJ Došao pokazati poštovanje i toleranciju

  • , 01.09.2016., 07:40
  • Autor:
  • komentara

Damian Marley otvorio je u Puli Outlook festival. U intervjuu nam je otkrio kako se osjeća u Hrvatskoj te što želi poručiti svojom glazbom.

 
 
 
 
Intervju s Damianom Marleyem (Video: Večernje vijesti)
Intervju s Damianom Marleyem (Video: Večernje vijesti)

Sin legendarnog Boba Marleya, poznati glazbenik Damian, posjetio je prvi put Hrvatsku. U Puli se nalazi jer je otvorio prvu večer Outlook Festivala. Povodom toga, dao je intervju za Novu TV.

Kako se osjećate u Hrvatskoj? Ovo je vaš prvi posjet Hrvatskoj?

'Prvi put sam ovdje, jako sam uzbuđen. Odlično je što ćemo sresti neku novu publiku. Nadam se da ćemo se predstaviti nekim novim ljudima i možda udovoljiti onima koji će nas tek sad prvi put čuti uživo. Baš se radujem'.

Glavna ste zvijezda večeri. Kako se zbog toga osjećate?

Osjećam se ponosno. Baš ponosno. Puno sam godina u glazbenoj industriji. Odlično je to što smo dosegnuli taj cilj da možemo biti glavni na pozornici. Posebno predstavljajući rege glazbu, svoju kulturu. Da, baš sam ponosan.

S 13 ste godina već bili na pozornici...

'Odrastao sam uz glazbu, moj otac je bio glazbenik, moja mama je glazbenica i sva moja braća i sestre. Odrastao sam u glazbenoj obitelji. A bavimo se glazbom iz ljubavi. Nitko nas nikad ni na što nije tjerao. To je isključivo naš izbor. Odrastajući u takvoj obitelji imali smo od koga učiti i rasti uz glazbu.

Damian Marley (Foto: PIXSELL)

Koja je glavna poruka koju želite poslati kroz svoju glazbu?

'Glavna poruka je ljubav. Stvarno. Ne ljubav kao zagrljaj, nego ona prava ljubav kao poštovanje. Poštovanje prema ljudima, biti tolerantan i ne činiti drugima ono što ne želiš da se dogodi tebi'.

Što ste pripremili za večeras?

'Večeras će biti spektakl. Na turneji smo već neko vrijeme i dobro smo zagrijani, spremni za dobru zabavu. Izvest ćemo neke od mojih pjesama s prošlih albuma, nešto novih pjesama i naravno nešto od pjesama mojeg oca. Jako volim njegove pjesme i dobar je osjećaj kad ih svi pjevaju s nama'.

Hvala. Želimo Vam jednu jako, jako lijepu večer.

'Hvala vama'!

Intervju možete pogledati u prilogu Večernjih vijesti.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se