Kompleksni odnosi

'Foxcatcher: Priča koja je šokirala svijet' - Imamo i dobitnike za kino karte

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Krenuli su prema tragediji koju nitko nije mogao predvidjeti... Pogledajte novi filmu u kinima koji je nominiram za 5 Oscara!

Nakon hvaljenih filmova 'Capote' i 'Igra pobjednika' redatelj Bennett Miller ponovno ima asa u rukavu – riječ je o filmu snimljenom prema nevjerojatnoj istinitoj priči 'Foxcatcher: Priča koja je šokirala svijet'. Na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu, Bennett Miller je osvojio nagradu za najbolju režiju, a film je, osim u Cannesu, pobrao hvalospjeve kritike i publike i na ostalim festivalima na kojima se prikazao diljem svijeta, prvenstveno onima u Londonu, Torontu i New Yorku.

Pogledaj i ovo showbuzz Oscar 2014. Ona je djevojka od 18 milijuna dolara!

SNAJPERIST Bradley Cooper obio 15 kilograma čistih mišića - sve za ulogu!

Cineplexx je pripremio i karte za čitatelje Dnevnik.hr-a! Osvoji 5x2 karte za film 'Foxcatcher' u kinima u Zagrebu i Splitu. Pošaljite nam na mail natjecaj@novatv.hr zašto želite pogledati film do 28. siječnja. Dobitnike ćemo obavijestiti o preuzimanju nagrada, zato nam pošaljite i svoje kontakte.

Imamo i dobitnike: 

Matej Janjić
Marijan Matijević
Ana Lovrić
Ivan Anić
Lana Vendl
 

O filmu:

Kada dobitnika zlatne Olimpijske medalje u hrvanju Marka Schultza bogataš John du Pont pozove na svoje imanje kako bi mu pomogao trenirati za nadolazeće Olimpijske igre u Seoulu 1988. godine, Schultz odmah pristaje nadajući se da će konačno izaći iz sjene vlastitog brata Davea. Vođen skrivenim namjerama, du Pont Schultzovo treniranje i 'treniranje' ostatka prvoklasnog hrvačkog tima vidi kao priliku da dobije poštovanje društva u kojem se kreće, ali i, što je puno važnije, svoje majke. U početku je Mark opčinut pažnjom koju mu du Pont pruža pa ga počne gledati kao neku vrstu očinske figure čije odobravanje mora dobivati konstantno. Iako mu u početku pruža potporu, du Pontova kompleksna osobnost uskoro se mijenja i on Marka uvodi u nezdravi svijet koji ugrožava njegovu karijeru. Njegovo ponašanje i okrutne psihološke igre uskoro počnu ugrožavati Markovo ionako poprilično nestabilno samopouzdanje. U međuvremenu, du Pont je fiksiran na Davea koji mu ne popušta i vjeruje da postoje stvari koje novac ne može kupiti. Uz rastuću du Pontovu paranoju i razdvojenost dvojice braće, ovaj trio uskoro kreće prema tragediji koju nitko nije mogao predvidjeti...

U filmu 'Foxcatcher: Priča koja je šokirala svijet' glavne uloge ostvarili su Channing Tatum, Steve Carell, Mark Ruffalo, Sienna Miller i Vanessa Redgrave. Kritičari su složni da je Steve Carell odradio ulogu karijere i da mu ne gine minimalno nominacija za Zlatni globus i Oscar – dvije najvažnije filmske nagrade danas. Osim glume hvaljena je i režija Bennetta Millera pa se s pravom može očekivati da će redatelj, nakon 'Capotea', ponovno osvojiti (barem) nominaciju.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene