Nije im lako

´Kao i uvijek, uspjela sam si zakomplicirati život!´

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Celebrity Masterchef i dalje tjera kandidate da pomiču svoje granice i izvuku ono najbolje iz sebe.

Celebrity Masterchef i dalje zahtjeva od kandidata da izvuku ono najbolje iz sebe.

Pogledaj i ovo showbuzz MasterChef 2014 Antonija Šola: 'Sanjala sam da filetiram ribu!'

´Kao i uvijek, uspjela sam si zakomplicirati život!´, komentirala je svoje autorsko jelo Ivana Husar Mlinac. Inače je to jelo jako ukusno i priprema ga već godinama, a u MasterChef kuhinji radila je njegovu obradu.

´Dala sam mu nekakav svoj autorski pečat´, izjavila je. Radi se o indijskom jelu koje se najčešće priprema uz piletinu, a glavna fora u tom jelu su, kako Ivana kaže, patlidžani koji su začinjeni crnim paprom i cimetom te jedna jako fina pogača koja se uz njega jede.

Molila je ribu da joj kaže svoje ime!

Osim što je sama sebi napravila ´medvjeđu uslugu´ izmijenjenim receptom i što joj je tavica gotovo pala sa štednjaka, žiri joj dodatno sve zakomplicirao tapasom iznenađenja. ´Pomračenje uma, mislila sam da ću se onesvijestiti u tom trenutku!´, komentirala je pjevačica.

Počela ju je počela hvatati panika. ´Panika koju sam osjećala mi je makla totalno fokus maknula s bilo čega. Da mi je dinosaur ovdje sad prošao, ja ga ne bih primijetila, pretpostavljam´, bila je u totalnoj zbrci.

Petnaestak minuta prije kraja Ivana je gotovo zapalila kuhinju. Nije znala kud bi s namirnicama, sve joj je bilo u neredu, a plamen iznad tavice je samo suknuo u zrak. ´Jesam vam rekla da ću to napraviti?´, komentirala je kolegama. ´Moja radna jedinica je izgledala stvarno kao bojište, mislim strašno!´, priznala je.

Nakon toga su nastupili i problemi sa štapnim mikserom. ´Uzela sam mikser i počela sam se ponašati kao totalni luđak. Dakle, ne znam koristiti štapni mikser!´, bila je kritična. ´To panika učini čovjeku´, zaključila je. Nakon toga joj se ugasio ring s vatrom. Krenula je servirati pa je slučajno zalila cijeli tanjur uljem. No, situaciju je riješila odlaskom po novi tanjur.

Andreju je njezin prvi tanjur bio ukusan te joj se zahvalio na trudu. Kod drugih tanjura piletina i patlidžani su mu bili dobro pečeni, kruščići također, ali su mu neki začini stršali.

´Ukusno, samo malo fali soli.´, komentirao je Dino. Podario joj je savjete oko zagorjele piletine. Ivana je smatrala da piletinu možda nije pregorjela, ali će u budućnosti paziti na to. ´Odličan savjet´, bila je zahvalna. Nakon što ju je žiri zajedno s Irinom izdvojio kao najbolju, bila je presretna. Jako puno joj je to značilo te se, iako nije pobijedila, osjećala kao pobjednica.

Irina Čulinović se žiriju u novoj emisiji odlučila predstaviti kombinacijom koja dosad nije bila spajana odnosno lososom na skandinavski način uz mahune koje najbolje ocrtavaju njezin stil i kuhinju kakvu priprema kod kuće. ´Bit ću krajnje jednostavna i vjerujem – uspješna!´, otkrila je svoje namjere za vrijeme kuhanja, a kad je završila s jelom imala je dobar osjećaj.

´Ok, sad smo skuhali, hajdemo sad doma! Kad oni to kušaju ja to ne želim čuti ni vidjeti jer ne znam kako će ispasti!´, kazala je prije kušanja. Dinu je jelo bilo lijepo slatko, ali mu je nedostajalo soli. ´Gdje ste vi naučili kuhati?´, upitao ju je. Irina je odgovorila da je naučila kod kuće. ´Ovo možete staviti u bilo koji bistro, bilo gdje na svijetu!´, pohvalio ju je Dino i nastavio s lijepim komentarima. ´Možda sam imala facu kao tužna sova, ali to je iz poštovanja prema ocjenjivačkom sudu´, priznala je Irina koja je bila u šoku.

´Mogu se samo složiti s mojim kolegom, jelo je izvrsno! Sviđa mi se korištenje tih začina koji nisu možda tipični za ove dvije namirnice. Izvrsno balansirano, losos je pečen ´školski´. Ovako bi svaki losos morao biti, ja bih htio da svi to vide!´, nastavio je s komplimentima jela Andrej. ´Ovo bih uvijek za ručak pojeo uvijek i uvijek bih platio! Svaka čast!´, zahvalio se. ´U svom kvartu sam faca najmanje tri mjeseca, ja imam što pričati, meni više ne trebaju ništa reći´, Irina je bila presretna. Iako bi u tanjuru radije vidio jadransku ribu nego lososa kojeg ne voli, i Radovanu je jelo bilo fino.

Radovan je bio sretan s kuhanjem u ovoj emisiji, ali nije bio sretan s neredom u kuhinji. Dino je kazao da su celebrity kandidati skuhali lijepa i ukusna jela. ´Nemate se čega sramiti!´, dodao je. Andrej smatra da su bili maštoviti te je pohvalio Irinu i Ivanu koje su bile jako dobre. Ipak, sitnica je prevagnula, samo zbog interpretacije, a kao najbolje jelo je proglašeno Irinino. Dino joj je čestitao na izvrsnom jelu. ´To jelo je perfektno´, nastavio je Andrej. ´Ovo je neslućeno, apsolutno ne vjerujem da se dogodilo!´, presretna je bila Irina.
Simpatični glumac Ranko Zidarić izazovu u MasterChef kuhinji je pristupio potpuno smireno, staloženo i s dobrom voljom. ´Možda steknem simpatije ljudi kao ´defektan´ sam i još kuham i tako dalje, ali u krajnjoj liniji - kuham lijevom rukom´, našalio se. Za vrijeme kuhanja Radovan ga je upitao je li to na njegovoj ruci vodootporan gips, na što mu je Ranko odgovorio da jest, ali da ne zna hoće li biti otporan na vatru jer to još nije probao. ´Ni nemoj!´, poručio mu je Andrej.

´Vidim da se Ranko Zidarić odlučio na opaku metodu izazivanja samosažaljenja kod žirija. On je slomio ruku, što mislim da stvarno nije u redu. Mislim dobro se on sjetio, stignem i ja nešto izvesti, ali evo – plavuša se nije sjetila ničeg!´, našalila se Irina. Dino je pak pohvalio Rankovo snalaženje u kuhinji.

Ranko je svom jelu s potpisom nadjenuo zanimljiv naziv ´Dalmacija u mom woku´ i to je varijanta koju, kako je priznao žiriju, nije pripremao 15 godina. ´A možda i bolje da nisam!´, dodao je. Radovan je bio u šoku: ´Čekaj, samo malo! Zadnji put si prije 15 godina to kuhao?´. Ranko u tome nije vidio problem. ´Ništa, ništa! Kockari su zanimljivi ljudi!´, zaključio je Radovan.

No, iako je bio jako siguran u svoje jelo, Ranko je napravio početničku grešku. Nije pogledao je li mljevena paprika slatka ili ljuta, a krivim je odabirom paprike njegovo jelo postalo ljuto, a nije trebalo.

Prije kušanja je upozorio Andreja da s tunjevinom bude oprezan. ´Morski pakao, kako se to zove?´, upitao ga je Andrej. Bilo mu je pikantno, ali Ranko mu je pojasnio u čemu je nastao problem. Tunjevina je Andreju bila suha zbog načina pripreme, a ne Rankove izvedbe.

S Dinom se simpatični glumac šalio oko naziva jela. Dinu je jelo bilo sasvim u redu. ´To je neka malo temperamentnija tuna!´, zaključio je. ´Trebala je biti malo nježnija´, odgovorio je Ranko. Radovanu je jelo bilo po okusu odlično, prekuhano, ali, za razliku od druga dva člana žirija, uopće nije bilo previše ljuto.

 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene