Golemi novac

SVJETSKI MEDIJI TVRDE Brad Pitt ulagat će u Hrvatsku

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Čini se da je Brad Pitt uistinu odlučio novce ostaviti u Hrvatskoj.

Nakon njegovog nedavnog posjeta Lijepoj Našoj potvrđeno je da će slavni glumac investirati u izgradnju luksuznog odmarališta.

Pogledaj i ovo Angelina Jolie (Foto: Getty Images) Iznenadila izgledom Postala plavuša: Nakon medijskog rata s bivšim mužem Jolie neprepoznatljiva na setu

Kako izvještava magazin People, Brad će ovdje graditi luksuzno odmaralište u Zablaću u blizini Šibenika. Odmaralište će sadržavati hotele, vile, restorane, trgovine i golf teren.

Za svoju investiciju izdvojit će više od 10 milijardi kuna, a njegov plan je stvoriti modernu, ekološki osviještenu zajednicu.

Švicarski investitori fonda TFI Holding, također će ovaj projekt potpomognuti sa 70 milijuna dolara.

Arhitekt Nikola Bašić glumcu se pridružio u razgledavanju grada, a lokalnim je novinama rekao da Brad za Hrvatsku misli da je najljepša zemlja koju je ikad posjetio.

Glumcu ovo nije prva investicija, izgradio je uz pomoć poznatih arhitekata više od 100 kuća na prostoru New Orleansa, nakon uragana Katrina 2005. godine.

Iako detalji ovog projekta još nisu sasvim poznati, znamo da glumac gradi škole i klinike kao pomoć za više od dvije tisuće rezidencija.

Brad Pitt nije jedina slavna osoba koja je pokrenula ovakvu vrstu posla. Robert De Niro u New Yorku otvorio je Greenwich Hotel, a planira otvoriti još jedan u Londonu. Nogometaš Christiano Ronaldo, nedavno je predstavio novi hotel u Lisabonu, a planove za izgradnju multimilijunskog eko-turizma ima i glumac Leonardo DiCaprio.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene