Osmijeh koji osvaja

Zavodnik kojem godine ne mogu ništa

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

On je jedan od najzgodnijih hollywoodskih glumaca, a ni u 52. godini mu malo koja pripadnica ljepšeg spola može odoljeti.

Brad Pitt svojim je ulogama stekao svjetsku slavu, a glumom se počeo baviti u najranijoj dobi.

Pogledaj i ovo Janko Popović Volarić Izmamili mu osmijeh! Pogledajte kakvo je iznenađenje dobio naš zgodni glumac, nije se uspio ni snaći: "Ne mogu ja ovo"

Rođen je u Shawneeju u Oklahomi, kao sin, srednjoškolske pedagoginje, i Williama Alvina Pitta, vlasnika tvrtke za prodaju kamiona. Zajedno sa svojim bratom Dougom i sestrom Julie Neal je odrastao u Springfieldu u Missouriju, gdje se obitelj preselila ubrzo nakon njegova rođenja.

Brad Pitt se 1987. doselio na Beverly Hills u Kaliforniju. Šest godina je studirao glumu kod Roya Londona, a prošle su brojne uloge u serijama i filmovima u kojima čak nije bio potpisan sve dok se nije dogodio preokret.  Pitt je privukao pažnju sporednom ulogom u filmu Ridleyja Scotta, Thelma i Louise, gdje je glumio sitnog kriminalca lutalicu koji se sprijatelji s Thelmom (Geena Davis). Njegova ljubavna scena s Davis, u kojoj je prikazan gol iznad pasa s kaubojskim šeširom često se navodi kao "kultna" i trenutak koji je učinio Pitta "seks simbolom".

Godina 2000. Smatra se usponom u njegovoj karijeri jer je tada snimio hladnoratovski triler Zanimanje špijun u kojem je nastupio uz veterana Roberta Redforda, koji je glumio njegova mentora. Sljedeće godine je radio s dugogodišnjom prijateljicom Julijom Roberts u komičnom filmu Mexican. Na kraju godine, Pitt je dovršio film Oceanovih jedanaest s Georgeom Clooneyjem i Mattom Damonom, remake originalnog filma iz 1960. s Frankom Sinatrom.

 

Od tada je glumio u brojnim filmovima, kao što su Oceanovih dvanaest i spektaklu Troja. Pitt se 2006. vratio u Hollywood u hvaljenom Babelu Alejandra Gonzáleza Iñárritua, uz Cate Blanchett. Film je nominiran za ukupno sedam Oscara i Zlatnih globusa, od kojih se jedna nominacija odnosila na Zlatni globus za najboljeg sporednog glumca za Pitta. Te godine je producirao i kasniji najbolji film godine, Pokojni. 2005. je producirao i nastupio u Ubojstvu Jesseja Jamesa od kukavice Roberta Forda redatelja Andrewa Dominika, ali je film objavljen tek krajem 2007. Iako su i film i Pitt dobili pohvale (film se pojavio na listi 10 najboljih filmova 2007.), ipak je loše prošao na komercijalnom planu.

Uz glumu, javnost je jednako zanimao i njegov privatni život.

Krajem osamdesetih i devedesetih, Pitt je hodao s nekoliko glumica s kojima je nastupao, uključujući Robin Givens (Head Of The Class),Jill Schoelen (Cutting Class), Juliette Lewis (deset godina mlađa od njega, Juliette je bilo šesnaest kad su počeli vezu) (Too Young to Die i Kalifornija) i Gwyneth Paltrow (Sedam).

Ipak, najviše pažnje privukla je njegova veza s glumicom Jennifer Aniston s kojom se i oženio 2000. Jennifer Aniston i Brad Pitt bili su jedan od omiljenih parova Hollywooda i mnogi su ostali u šoku kada je Brad prevario Jen. Slavni Brad Pitt prevario je svoju tadašnju ženu Jennifer Aniston s Angelinom Jolie s kojom je snimao film 'Gospodin i gospođa Smith'. Poznati glumac tada je rekao da s Angie nije imao ništa sve dok nije prekinuo s Jennifer, nitko mu nije vjerovao. Ipak, čini se da je to bio pravilan potez za njega jer je sada u sretnoj zajednici s Jolie i njihovo šestero djece.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene