Ima se, može se

VIDEO Božićni filmovi koji su zaradili BRDO NOVCA

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Svake godine uživamo u filmovima koji se trude dočarati nam božićnu atmosferu!

Svi se mi volimo za vrijeme praznika ušuškati u topli krevet, pod dekicu, i pogledati dobar, zabavni film uz šalicu toplog napitka. Ovo su filmovi koji su najviše zaradili na božićnoj priči.

Pogledaj i ovo Božić Charlieja Browna Za svakog ponešto Lista naših najdražih animiranih filmova za uživanje s cijelom obitelji u najljepšem razdoblju u godini

Pogledajte kako i s kim su zvijezde dočekale Božić

'Božić s Krankovima'

Ovaj film baziran je na romanu Johna Grishama 'Skipping Christmas', a u glavnim su ulogama Tim Allen i Jamie Lee Curtis. Film je izašao u studenom 2004., a u prvom tjednu prikazivanja zaradio je 21,5 milijuna dolara. Iako mu kritičari nisu baš naklonjeni, ova božićna priča uspjela je zaraditi 73,7 milijuna dolara.

'Predbožićna noćna mora'

'Predbožićna noćna mora' Tima Burtona nije običan božićni film. Burton je u Božić uveo gobline, kosture i puno dobre glazbe i bio je to rizik koji se isplatio. Disney nije imao hrabrosti preuzeti produkciju ovog filma jer su se bojali da će djeci film biti prestrašan. Na kraju je film pobrao sve pohvale od kritičara, pogotovo za vizualni izgled i maštu. Film je zaradio 75 milijuna dolara.

'Božićna priča'

Jedan od prvih filmova u 3D animaciji oduševio je publiku svojim vizualnim efektima i odličnim glasovnim izvedbama Jima Carreyja i Garyja Oldmana, a zaradio je 137,8 milijuna dolara.

'Djed Mraz'

Ovaj film je prvi od tri nastavka te je najviše i zaradio - radi se o 144 milijuna dolara! Naravno, i ovdje je Tim Allen u glavnoj ulozi.

'Djed Mraz 2'

Nakon velikog uspjeha prvog filma, snimanje nastavka bilo je pun pogodak. Film je zaradio 139,2 milijuna dolara, a podržali su ga čak i kritičari.

'Djed Mraz 3: Odbjegli djedica'

Ovo je treći nastavak serije filmova 'Djed Mraz' i u njemu se pojavljuje glumac Tim Allen, kojeg često možemo vidjeti u blagdanskim filmovima. Film je prošao lošije od svoja dva prethodnika te je zaradio samo 84,6 milijuna dolara. U prvom tjednu prikazivanja potukao ga je film o Boratu.

'Patuljak'

Glumac Will Ferrell proslavio se kao optimistični patuljak Buddy, a film je zaradio nevjerojatnih 173 milijuna dolara, što je ogroman novac za ovakve komedije!

'Polar Express'

Ovaj obiteljski film oduševio je publiku, a stvarne glumce zamijenili su kompjuterski grafički efekti. Od izvanredne tehnologije pa sve do izuzetnog glasa glumca Toma Hanksa, film je doživio veliki uspjeh, a zarada mu je vrtoglavih 183,3 milijuna dolara.

'Kako je Grinch ukrao Božić'

Ovaj film je apsolutni pobjednik ove liste sa zaradom od 260 milijuna dolara. Interpretacija klasičnog animiranog filma, sa živim likovima, osvojila je srca publike, a Jim Carrey je još jednom bio fantastičan. Samo u prvom tjednu prikazivanja 'Grinch' je zaradio 55 milijuna dolara. Film je bio nominiran za 3 Oscara, a nagradu je osvojio za najbolju šminku.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene