Voli nogomet

BORIS JOKIĆ Upoznajte frajera koji je ujedinio Hrvatsku

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Boris Jokić, glavni vođa kurkularne reforme, zaključio je da politika želi biti iznad struke. Istražili smo tko je Boris i kakav je kada se ugase svjetla reflektora pod kojima je zadnjih mjeseci gotovo svakodnevno.

Boris Jokić, čovjek na čelu kurikularne reforme, podigao je puno prašine kada je iznenada dao ostavku s mjesta voditelja Ekspertne skupine za rad na cjelovitoj kurikularnoj reformi. Jokić se suprotstavio mnogobrojnim pritiscima iz političkih krugova te zadobio još više simpatija dijela javnosti. 

Pogledaj i ovo showbuzz Misle drugačije REVOLUCIJA Sve više poznatih Hrvata diže svoj glas!

Boris Jokić preplavio je društvene mreže, pokrenuo val prosvjeda 'Hrvatska može bolje', a njegovu započetu reformu podržali su učenici, studenti i nastavnici. Kada je shvatio da je 'politika iznad struke', Boris Jokić je odlučio dati ostavku na mjesto voditelja stručne radne skupine za provedbu cjelovite kurikularne reforme.

Jokić je i sam roditelj. Ima devetogodišnju kćer i petogodišnjeg sina, koje dobio u braku s Claire Sangster, kanadskom psihologinjom koju je upoznao na Sveučilištu u Cambridgeu gdje je 2009. doktorirao, stoji u njegovoj biografiji. Bliži prijatelji Jokića opisuju kao brižnog oca, a djeca mu idu u javnu školu i gradski vrtić.

Pogledajte kako se Luka Bulić našalio s ovom situacijom koja je zemlju digla na noge.

Boris Jokić rođen je 1976. u Zagrebu, a tijekom djetinjstva je živio na Knežiji i na Jarunu. Pohađao je Klasičnu gimnaziju, a zadnju godinu škole i maturu završio je u Zapadnoj Virginiji u SAD-u.  Kasnije upisuje studij psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a paralelno s tim studirao je i ekonomiju. 'Boris je uvijek bio sjajan u školi, ali nikada nije bio klasični štreber nego pomalo fakin. Družili smo se na obiteljskim proslavama. On je bio moj uzor. Bio je veliki ljubitelj glazbe i imao je stotine CD-a iz cijelog svijeta', kazao je njegov bratić Goran Jokić za Gloriu.

Osim dobre glazbe, Boris jako voli sport, a nogomet mu je posebno drag, doznaje Gloria. Igrao je i košarku tijekom školovanja. Na posao često putuje biciklom, jer mu je draži od automobila. 'Boris je čovjek velike i pozitivne energije. Iznimno je kreativan, ima veliku širinu i visoku razinu tolerancije', opisuje ga za Gloriu dr. Zrinka Ristić Dedić, najbliža suradnica s Instituta za društvena istraživanja.

Kolege novinari koji su surađivali s Jokićem ističu da je uvijek o reformi govorio s puno žara. Kažu da je veliki entuzijast. Često je s novinarima pričao o kurikularnoj reformi, pitao ih za mišljenje i slušao ono što oni misle o tome. Siguran je u svoj javni nastup, iznimno dobro upućen u obrazovni sustav. Susretljiv prema medijima i korektno surađuje s njima.

Što vi mislite o radu Borisa Jokića?

  • Sviđa mi se njegov način rada i želja da unaprijedi obrazovni sustav
  • Djelomično ga podržavam
  • Ne sviđa mi se njegov način rada

Ukupno glasova:


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene