Tulum za pamćenje

Blondie potvrdili status pop ikona i rasplesali nekoliko generacija!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nakon 15 godina, Blondie su se vratili u Hrvatsku

Sinoć su u Varaždinu nastupile nekdašnje pop ikone Blondie. Tour De Žur je to, naravno, popratio slikom i riječima. Njujorški frontwoman bend na čelu s “blondie” Debbie Harry rasplesalo je i raspjevao nekoliko generacija na Špancirfestu i pokazalo kako još uvijek imaju što za ponuditi.

Pogledaj i ovo showbuzz Špancirfest 2014 Nije šala... Blondie dolazi u Varaždin!

U Starom gradu legendarna grupa koja je nekoć žarila i palila, izašla je na pozornicu u 22 sata i sljedećih sat i pol širila pozitivnu atmosferu i energiju točno onako kako smo i zamišljali. Prije 15 godina neki su ih već imali prilike vidjeti uživo u Hrvatskoj, a sinoć su samo potvrdili status koji ih prati u 40 godina karijere.

Debbie je sa svojih 69 godina pokazala kako joj brojke ni godine ne znače ništa pa je tako za vrijeme cijelog koncerta plesala i punila prostor pozornice, a njezini sexy pokreti ostali su i dalje isti kao i pred par desetljeća. Na samom početku koncerta rekla je kako ju je novinarka prije nastupa pitala sjećaju li se koncerta u Hrvatskoj prije 15 godina, na što je publika očekivala odgovor “da”, no iskrena i simpatična “Blondie” odgovorila je kako ga se ipak ne sjeća, ali zna da je bilo sjajno i time nasmijala publiku.

Varaždin - jedna velika pozornica!

Hitove poput “The Tide is High”, “One Way or Another”, “Call me”, “Maria”, “Heart of Glass”, “Rapture”, “Atomic” i druge nekoliko tisuća obožavatelja pjevali su zajedno s njom, a jednak naglasak Blondie su dali i na pjesme s novog albuma “Ghost of Download”. Ples je uz pjevanje bila glavna radnja ovog koncerta.

Stara postava benda, Chris Stein, Debbie Harry i Clem Burke, zasluženo su dočekali 40. obljetnicu, neke vratili u mladost, a nekima svojim prepoznatljivim “blondie” zvukom pokazali što je nekoć bilo “in” i zašto.

Varaždinske ulice bile su pune sa svih strana bine, tako da i oni koji nisu imali ulaznicu, imali su želju ne propustiti jedan od najpoznatijih svjetskih bendova uživo. Debbino i dalje odlično pjevanje, i virtuoznost ostalih članova benda na instrumentima pokazali su kolika je šteta što na njihov koncert nećemo moći otići i za 40 godina.
 

Ali, ekipa Tour De Žura prije samog nastupa napravila je video intervju s tri originalna člana (Debbie, Chris i Clem) koji ćete uskoro moći pogledati...

Svakodnevno nas pratite Dnevnik.hr, posebno subotom u INmagazinu Nove TV. Družimo se pod hashtagom #tourdezur, i to na više društvenih mreža: Instagram, Facebook, Twitter. Pratite i reportaže na Muzika.hr.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene