neočekivane nezgode

BLAGDANSKE KATASTROFE "Skoro sam kuću zapalila, a nisam se puno popravila"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Najljepše doba u godini volimo i zbog bogatog blagdanskog stola. No, što kada blagdanska jela ne uspiju?

 Da bi doživljaj blagdana bio potpun uvijek se pobrine bogata i raznolika blagdanska trpeza. Odojak, sarma, francuska salata i kolači u izobilju jela su u kojima uživamo u ovo blagdansko doba. Iako ih pripremamo s posebnom ljubavi svima se u kuhinji znaju dogoditi male nezgode.

Pogledaj i ovo In Magazin: Lana Klingor - 4 ''nije me strah'' Lana Klingor Mihić o starenju: ''Svako životno doba ima svoje čari, svjesna sam da se ne mogu uspoređivati s curama od 25 godina''

To zna i stilist Marko Grubnić. Iako priznaje da se u njegovom domu rijetko kada peku kolači jedan Božić Marko je zajedno s majkom Brankom odlučio ispeći božićni kolač.  "Bili smo jako sretni jer nam je baš sve ispalo kako je trebalo. Stavili smo kolač u pećnicu i s nestrpljenjem čekali da bude gotov. Sve dok na kuhinjskoj vagi nismo ugledali šećer. Njega smo naravno zaboravili staviti tako da je jedan od naših rijetkih pokušaja da napravimo kolač ispao bezuspješan", govori Marko kroz smijeh. Srećom stvar je spasio susjed koji u blizini ima slastičarnicu. "Iako smo se trudili, na kraju smo ipak morali kupiti kolače", govori Marko kojem se ova simpatična nezgoda urezala u pamćenje.

Slične anegdote pamti i pjevačica Pamela Ramljak. "Svašta mi se događalo u kuhinji. Nisam ljubitelj slatkog pa mi kolači često nisu ispali kako su trebali. Krivo bih pomiješala sastojke ili ne bih dobro odvojila žumanjke od bjelanjaka", govori Pamela. Ipak, najveća kulinarska katastrofa dogodila joj se kad joj je bilo samo 14 godina. "Stavila sam kuhati grah i otišla se van igrati. U međuvremenu sam zaboravila da mi je grah na peći pa je voda toliko isparila da mi se sve primilo za dno lonca. Srećom mama je došla s posla i spriječila moguću katastrofu. Skoro sam kuću zapalila", prisjeća se Pamela i u šali dodaje da joj muž i dan danas govori da se nije od tada puno popravila.

Kolače ne voli ni PR stručnjakinja Lana Klingor Mihić koja kako kaže ne pamti neke značajnije katastrofe u kuhinji. Najveća nezgoda dogodila joj se s presoljenom francuskom salatom, no srećom šteta se ovdje lako može ispraviti.  "Da bih spasila francusku pojačala sam količine jaja, krumpira, vrhnja i majoneze", otkriva Lana i dodaje da joj nezgode u kuhinji do sada nitko nikada nije zamjerio.

"U mojoj i suprugovoj obitelji toliko je hrane za Božić i blagdane da nikome ništa ne nedostaje čak i da neko jelo ne uspije. I to je vrijeme opraštanja, pa nema ni ljutnje ako se i dogodi", napominje Lana.

Kulinarske katastrofe ne pamti voditeljica Mia Kovačić jer kako kaže da spriječi potencijalne katastrofe u to vrijeme ne približava se kuhinji. "Naprosto idem od kuće do kuće i jedem i uživam. To mi je u opisu posla za vrijeme blagdana. Moguće jednog dana, ako moja djeca budu u toj slici, da ću uživati u pripremi onoga što vidim kod mame. Za sada sam savršeno zadovoljna u ovoj poziciji "kušača", iskrena je Mia.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene