449258
449258
449258
449258
449258

ZEČICA SE SAKRILA? Za bivšom BIH misicom raspisana Interpolova tjeralica!

  • , 06.09.2016., 17:18
  • Autor:
  • komentara

Na zahtjev Suda BiH za Tošić je raspisana tjeralica za Slobodanku Tošić.

 
 
 
 
Slobodanka Tošić (Foto: Facebook)
Slobodanka Tošić (Foto: Facebook)

Interpolov popis osoba traženih zbog kaznenih djela počinjenih diljem svijeta ovog tjedna postao je bogatiji za jednu od Playbojevih "zečica" i ujedno nekadašnju bosanskohercegovačku misicu Slobodanku Tošić.

Na zahtjev Suda BiH za Tošić je raspisana tjeralica nakon što ju je policija bezuspješno tražila na prijavljenoj adresi u mjestu Han-Pijesak na Romaniji.

Tošić je trebala biti upućena na odsluženje pravomoćne kazne od dvije i pol godine zatvora koju joj je u ožujku državni sud izrekao zbog sudjelovanja u pokušaju ubojstva i udruživanja u kriminalnu skupinu radi počinjenja kaznenih djela.

Tošić je zapravo bila "mamac" u obračunu kriminalaca-rivala Darka Eleza i Đorđa Ždrale iz Istočnog Sarajeva..

Elez je, kako je utvrđeno, naručio Ždralinu likvidaciju u klasičnoj "sačekuši", a u zasjedu ga je po Elezovu nagovoru namamila upravo nekadašnja misica.

Nekim čudom Ždrale je preživio no zbog sudjelovanja u jednom ubojstvu i sam je osuđen na 20 godina zatvora koju izdržava u Foči.

Elez se pak od zatvora u BiH pokušao spasiti bijegom u Srbiju no njegov kriminalni dosje i tamo je bio dovoljan za kazneni progon pa je i on osuđen na devet godina zatvora.

Tošić je nakon počinjena kaznenog djela pobjegla iz BiH i uhićena je u Hrvatskoj.

Činjenica da je u svemu tome sudjelovala i družila se s notornim kriminalcima s nepunih 18 godina bila je olakotna okolnost za izricanje razmjerno blage kazne iako je Tošić tijekom suđenja ipak morala odležati u zatvoru puna četiri mjeseca.

Na zahtjev obrane puštena je u kućni pritvor koji ju je obvezivao boraviti u romanijskoj zabiti no očevidno je odlučila ignorirati tu sudsku mjeru.

I ranije se žalila na to što ne smije nikamo iz Han-Pijeska ističići kako je tamo prisiljena čuvati koze i ovce.

"Kretanje mi je ograničeno... kao da sam neki zločinac", kazala je ranije Tošić.

Za sada nema pouzdanih podataka gdje se nalazi no mediji u BiH iznose pretpostavku kako je pobjegla u Srbiju.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se