Žene koje nas inspiriraju

Je li neka od njih utjecala na vas? Napišite nam kako!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Povodom Dana žena koji se obilježava 8. ožujka, donosimo vam listu nekoliko inspirativnih žena.

Međunarodni dan žena obilježava se 8. ožujka povodom ekonomskih, političkih i društvenih dostignuća pripadnica ženskog spola.

Pogledaj i ovo Severina - 2 Dirljivi trenutak Na Noćnom maršu Severini je jedan muškarac uručio poklon koji ju je rasplakao: ''Nosit ću ovo rado!''

Koja je vama najinspirativnija?

  • Coco Chanel
  • Princeza Diana
  • Oprah
  • Angelina Jolie
  • Beyonce

Ukupno glasova:

Dan žena postao je dan kad se ženama daruje cvijeće kako bi se na neki način posvetila pažnja povodom tog posebnog dana.

Koja od navedenih žena vas inspirira? U anketi glasujte do petka kad ćemo objaviti rezultate, a možete nam i fotografije svojih poklona slati na e-mail na moj.report@novatv.hr. U komentarima nam ostavite i svoje mišljenje, komentirajte koja vas je slavna dama inspiriralai zašto!

Naime, mi smo sastavili listu od nekoliko inspirativnih žena iz svijeta showbiza nekad i danas. Neke su na listi jer su vrlo uspješne, a neke jer su nam ostavile veliko naslijeđe.

Coco Chanel

Francuska modna dizajnerica i osnivačica danas mega popularnog brenda Chanel. Rođena je 1883., a preminula 1971. godine.

Za vrieme u kojem je živjela i stvarala, Coco je bila zaista uzor jer je bila jedna od prvih poduzetica u svijetu muškaraca, a od krojačice je postala modna ikona.

'Uspješni su oni koji ne znaju da postoji poraz', poznata je njezina izjava.

Lady Diana

Princeza Diana udala se za princa Charlesa 1981. godine u dobi od 20 godina.

Osim po tome što je bila princeza, bila je poznata po svom humanitarnom radu, a ljudi diljem svijeta obožavali su je zbog njene dobrote i stoga su je nazvali 'kraljicom srca'.

Osim što se intenzivno bavila humanitarnim radom, bila je prva britanska princeza koja je istupila iz čvrstih okvira kraljevske obitelji, pokazala kako nije hladna, ali i kad je sve bilo gotovo s Charlesom, nije ostala 'zarobljena' među zidovima kraljevske palače već se rastala. Njezina hrabrost toliko je oduševila javnost da i je i nakon toga njezina popularnost samo rasla.

'Činite samo ono što vam vaše srce govori', slavna je njezina izjava.

Oprah

Televizijska voditeljica te vlasnica televizijske mreže OWN, Oprah winfrey svoju karijeru započela je naradiju da bi potom dobila i svoju televizijsku emisiju koja je privukla publiku diljem svijeta.

Osim što je ugostila mnoge slavne ličnosti, Oprah je pokrenula svoju produkcijsku kuću i televizijsku mrežu OWN.

Tijekom proteklih 20 godina nesebično je pomagala ne samo ljudima u SA-u već i u siromašnoj Africi kao i u cijelom svijetu.

'Pretvorite svoje rane u životnu mudrost', jedna je od njezinih omiljenih izreka.

Angelina Jolie

Nekad razuzdana rokerica i mlada zvijezda u usponu koja je začinila čak i spot Rolling Stonesa, nakon nekoliko godina od sebe je stvorila zvijezdu sa 'A' liste, postala majka šestero djece, a zbog svog humanitarnog rada i djelovanja dobila još i počasno državljanstvo Kambodže i Bosne i Hercegovine.

Angelina svojim humanitarnim radom najviše nastoji pomoći djeci te stradalima u ratnim sukobima.

Često obilazi zemlje Trećeg svijeta i samim time već dovoljno u svjetske medije prenosi sliku u stvarnim zbivanjima.

'Bila sam često nesmotrena, ali nisam buntovnica bez razloga', riječi su slavne glumice i humanitarke

Beyonce

Beyonce Giselle Knowles-Carter, ili jednostavno Beyonce, mnogim mladim djevojkama, priznale one to ili ne, zaista je veliki uzor.

Naime, Beyonce je svoju karijeru započela već u tinejdžerstvu da bi se proslavila s grupom Destiny's Child. Nakon toga krenula u samostalni projekt koji ju je lansirao u sam vrh glazbenih ljestvica čime šalje poruku jakim ženama da mogu uspjeti ako se dovoljno potrude.

Ona je uspješna, moćna, supruga i majka - žena koja ima sve!

 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene