Ubijeni tinejdžer

I zvijezde se uključile u prosvjede - žele pravdu za Martina

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U svim većim američkim gradovima prosvjeduju tisuće građana zbog oslobađajuće presude za ubojstvo nenaoružanog afro-američkog tinejdžera. U protest su se uključile i neke od slavnih zvijezda.

Ogorčeni oslobađajućom presudom za ubojstvo afroameričkog tinejdžera Trayvona Martina , građani su prosvjedovali diljem SAD-a. Prosvjednici su uvjereni da je ubojstvo rasistički motivirano.

Pogledaj i ovo showbuzz Branila sestrinu čast Beyonce nahuškala sestru na Jay-Z-ja!?

Svoje mišljenje podijelile su i neke zvijezde na Twitteru. Beyonce je na dan odluke pozvala na minutu šutnje za ubijenog mladića tokom svojeg koncerta Nashvilleu, a zatim je otpjevala pjesmu Whitney Houston 'I Will Always Love You'.

U prosvjed je uključila i njezina sestra Solange, a svoje nezadovoljstvo podijelila je i na Twitteru. 'Pišem pismo Vrhovnom sudu i zahtijevam ljudska prava', piše Solange i poziva ljude na peticiju i promjene.

'To se može dogoditi samo u Americi. Dijete je ubijeno bez razloga! A ništa od toga ne zvuči kao ubojstvo?', pita se i sama Rihanna.

Kim Kardashian se uključila u komentare putem Twittera. Kratko je samo objavila hashtag #nojustice. No potaknula je nove kontroverze jer je njezin tata Robert Kardashian oslobodio O.J. Simpsona optužbi za ubojstvo, pa su joj mnogi zamjerali. Na kraju je pobrisala Tweet, piše Radar Online.

I mnogo drugih ljudi dilje Amerike i dalje raspravlja o odluci suda putem društvenih mreža, dokje predsjednik Obama pozvao je Amerikance da poštuju odluku porote.

>> Slučaj Zimmerman: Obama pozvao na poštivanje odluke porote

Ubijeni 17-godišnji Trayvon Martin bio je nenaoružan. Ustrijelio ga je George Zimmerman koji je pripadnik građanske straže - patrola u koje se organiziraju stanovnici pojedinih četvrti kako bi spriječili provale i krađe u svom susjedstvu. Porota je utvrdila kako je Zimmerman pucao u samoobrani.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene