Na velikom platnu

Jedne su od najvećih zvijezda 80-ih, a tek ćete ih sad upoznati

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Likovi iz pjesama 'Zabranjenog pušenja' uskoro će postati protagonisti filma!

Priča o dvojici prijatelja koji su ukrali autobus i njime krenuli na more, opjevani u 'Baladi o Pišonji i Žugi', dobit će svoju filmsku verziju, piše Aljazeera.

Pogledaj i ovo showbuzz Sjećate li se njega? Pogledajte kako danas izgleda bivši frontmen Zabranjenog pušenja koji je otpjevao neke od najvećih hitova benda

Predstava 'Zbogom,žohari!' postavljena je još prije pet godina, a inspirirana je upravo likovima iz pjesama 'Zabranjenog pušenja'. Uskoro bi ta ista predstava trebala postati i film, a scenarij potpisuju Vladimir Đurđević i autor najvećeg broja pjesama 'Zabranjenog pušenja', Sejo Sexon.

Zabranjeno pušenje nastupili u Dubrovniku

Priča o Pišonji i Žugi, koja ima uporište u stvarnim događajima, samo je dio scenarija i ne predstavlja rekonstrukciju pjesme. Zapravo je to, kako piše Aljazeera, 'pokušaj da se napravi presjek 80-ih i života u Sarajevu tih godina'.

'Dvije pesme o Pišonji i Žugi su kostur priče, a iz nekih pjesama su posuđeni likovi ili motivi. Osim Pišonje, Žuge, Amile i Lepog, tu su još i Murga drot, Guzonjin sin, spominje se Žugin pokojni burazer, koji je junak pjesme 'Hadžija il' bos', kao i Pišonjin stari, kojeg je u Hadžićima satr'o voz prije 13 bajrama... ', rekao je Vladimir Đurđević.

Film će biti sniman pod redateljskom palicom bosanskohercegovačkog filmskog, TV i kazališnog redatelja Aleša Kurta. Glavne aktere glumit će mladi sarajevski glumac Dino Sarija i njegov beogradski kolega Igor Đorđević.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene