BRAVO

ARMANI PRESTAJE KORISTITI KRZNO

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Giorgio Armani izjavio je: "Sa zadovoljstvom objavljujem da se Armani grupa čvrsto opredijelila za prestanak korištenja životinjskoga krzna u svojim kolekcijama.

Međunarodna organizacija Fur Free Alliance, čija je članica i udruga Prijatelji životinja, pohvaljuje poznati luksuzni brend Armani zbog objave o prestanku korištenja životinjskoga krzna. Svojom odlukom ova prestižna talijanska modna marka odgovorila je na rastuću potražnju potrošača za etičnom i održivom modom.

Pogledaj i ovo Giorgio Armani uživa on Paparazzi uhvatili slavnog dizajnera u opuštenom izdanju, a ljepotice u badićima privukle su dodatnu pažnju

Armani će prestati koristiti sve krzno iz svojih kolekcija, uključujući zečje krzno, počevši od jeseni/zime 2016. godine. Ovaj brend obvezao se na takvu politiku nakon rada s organizacijom Fur Free Alliance, međunarodnom koalicijom koju čini više od 40 organizacija za zaštitu životinja, usmjerenu na okončanje trgovine krznom.

Giorgio Armani izjavio je: "Sa zadovoljstvom objavljujem da se Armani grupa čvrsto opredijelila za prestanak korištenja životinjskoga krzna u svojim kolekcijama. Tehnološki napredak postignut tijekom godina omogućio nam je odgovarajuće alternative, čime upotreba okrutnih postupaka prema životinjama postaje potpuno nepotrebna. Prateći već ranije pokrenut pozitivan proces, moja tvrtka sada čini velik korak naprijed, odražavajući našu pozornost prema kritičnim pitanjima zaštite i brige za okoliš i životinje."

Većina krzna korištenog u modnoj industriji dolazi s farma gdje se divlje životinje drže u malim kavezima i usmrćuju okrutnim metodama kako bi se krzno očuvalo, poput gušenja plinom i analne elektrokucije. Povrh svega, proizvodnja životinjskoga krzna ima visoku cijenu za zaštitu okoliša i zdravstvene rizike zbog proizvodnih procesa koji uključuju brojne kemikalije.

Obvezujući se na politiku nekorištenja životinjskoga krzna, Armani se pridružuje drugim prestižnim brendovima kao što su Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Calvin Klein i Stella McCartney, potvrđujući etičku zabrinutost nove generacije modnih potrošača.

Joh Vinding, predsjedavajući koalicije Fur Free Alliance, kaže: ''Armanijev prestanak prodaje krzna jasno pokazuje da dizajneri i potrošači mogu imati kreativnu slobodu i luksuz bez podrške okrutnosti nad životinjama. Gospodin Armani je trendseter u svijetu mode već desetljećima, a ova posljednja izjava dokaz je da su suosjećanje i inovacija budućnost mode."

Promjena etičke percepcije društva prema životinjama i dugotrajno javno protivljenje industriji proizvodnje krzna doveli su do toga da su Ujedinjeno Kraljevstvo, Austrija, Slovenija, Makedonija i mnoge druge države zabranile uzgoj životinja radi krzna.

Rasprave o zabrani takva uzgoja postaju sve rasprostranjenije u svijetu, a vlade koje vrednuju dobrobit životinja prepoznaju činjenicu da krzno nema budućnost.

Armanijeva suosjećajna odluka spasit će tisuće životinja od nepotrebne patnje. Tu odluku slave Fur Free Alliance i milijuni njihovih podupiratelja diljem svijeta.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene