Dirljivo

Angelina Jolie uputila snažnu poruku majkama Srebrenice: "Nikada zaboraviti..."

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Holivudska glumica Angelina Jolie u okviru programa u Londonu koji je organiziran povodom 22. godišnjice genocida počinjenog u Srebrenici, obratila se porukom publici.

Angelina Jolie uputila je snažnu poruku ljudima u Bosni i Hercegovini, posebno majkama Srebrenice. "Uz njih smo. Nikada zaboraviti", rekla je Angelina. Poseban naglasak stavila je na borbu protiv mržnje i netrpeljivosti. "Gdje se mržnja ne osporava, nasilje je udaljeno samo nekoliko koraka", zaključila je u govoru.

Pogledaj i ovo Angelina Jolie i James Haven - 2 povukao se Prošle su 24 godine otkako je poljubac Angeline Jolie s bratom zgrozio javnost, evo što se dogodilo s njim i gdje je nestao poslije toga skandala!

"Samo nekoliko zemalja imalo je takav utjecaj ili su mi tako prirasle srcu, kao što je Bosna i Hercegovina. Svatko tko ju je posjetio zna da su Bosanci topli, otvorenog srca, tolerantni i duboko humani ljudi, s dobrim smislom za humor", rekla je Angelina.

Rekla je i kako su Bosanci jaki i otporni ljudi koji su i nakon genocida i etničkog čišćenja ostali nepokorena duha, dok je sve oko njih ostalo u ruševinama. "Bosanci se ne žale. Oni su skromni ljudi. Oni ne traže poseban tretman ili pažnju za sebe. A mi smo ponekad krivi što mislimo da su sukob i njegova posljedica prošlost", priča glumica.

Osim Angeline o ovoj temu govorile su i Munira Subašić te Bakira Hasečić. Jolie je Srebrenicu posjetila 2014. godine. Tamo se srela s predstavnicama udruge "Majke Srebrenice" gdje je razgovarala sa silovanim ženama. Nije mogla sakriti suze dok je gledala slike strave i užasa u Spomen-sobi u Potočarima.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene