450747
450747
450747
450747
450747

LIJEPA AMAL U OPASNOSTI 'Stavljam svoj život na kocku'

  • , 20.09.2016., 08:54
  • Autor:
  • komentara

Novi slučaj ugledne odvjetnice odmah je privukao zanimanje javnosti.

 
 
 
 
Amal Clooney (FOTO: Screenshot/YouTube)
Amal Clooney (FOTO: Screenshot/YouTube)

Pred Amal Clooney novi je izazov u karijeri. Lijepa odvjetnica preuzela je slučaj zbog kojeg će se na sudu boriti protiv zloglasne terorističke organizacije Islamske države.

Naime, njena klijentica je Nadia Murad, djevojka koju je ISIL zatočio i držao kao seksualnu robinju kada je imala samo 19 godina. O svom traumatičnom iskustvu djevojka je progovorila i u središtu UN-a kako bi upozorila javnost na strahote koje dolaze od pripadnika te terorističke organizacije.

 Supruga slavnog glumca o svom novom slučaju progovorila je u medijima.

'Ovo je moj posao. Osjećam bijes, stravično je slušati svjedočenja djevojčica i što im se sve dogodilo. A mi još ništa nismo učinili u vezi s tim', kazala je zgrožena Amal za Today.

Napomenula je i da mnoge žrtve ISIL-a vide upravo u njenoj klijentici nadu i upravo zbog toga obje su spremne na sudu dati sve od sebe kako bi razotkrili njihovu brutalnost.

'Stavljam svoj život na kocku, no ni nemam život ako ne dajem nadu žrtvama. Ovo nije šala. Radi se o pripadnicima ISIL-a koji su Nadiji poslali vrlo specifične prijetnje da će joj se osvetiti. Rekli su 'Radit ćemo ti svašta', kazala je Amal Clooney koja se prije preuzimanja slučaja konzultirala i sa svojim suprugom.

'Mislim da je to što Amal radi nevjerojatno' kazao je glumac koji će joj i ovog puta biti najveći oslonac u karijeri.
 

George i Amal Clooney (Foto: Getty)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se