MasterChef 2014

Alka ispala iz MasterChefa: Pozvala žiri na večeru

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ivana je kao pobjednica prošlog izazova u Testu osjetila imala dva dodatna boda ´gratis´, no to joj pored Igorovih osjetilnih pupoljaka nije bilo dovoljno za pobjedu.

Za tri minute, koliko su celebrity kandidati imali na raspolaganju, od 15 sastojaka gulaša trebalo je pogoditi njih što više, a jelo su kušali istovremeno. Neke sastojke su kandidati vidjeli golim okom, dok su za neke trebali dobro naoštriti okusne pupoljke.

Pogledaj i ovo showbuzz MasterChef Luka 'Ako se itko približi na 10 kilometara od ovoga bit će – wow!'

Polufinale je sve bliže: Nova eliminacija u MasterChef kuhinji

Alki se jelo u Testu osjetila jako svidjelo. 'Dok oni pišu, ja jedem', smijala se. U prvoj je minuti samo jela, a tek je u drugoj počela pisati. Brojim namirnice i kužim da ih imam previše´, komentirala je Ivana 30 sekundi prije kraja. Alka je napisala 13 sastojaka i mislila da ih je sve pogodila.

Nakon što je žiri pregledao odgovore, došlo je i vrijeme za rezultate. Sastojci koje su kandidati trebali pogoditi bili su sljedeći: govedina ili junetina, panceta, lovor, crveno vino, češnjak, luk, mrkva, celer, rajčica, pastrnjak, peršin i peršinov list, gljive, limunova korica, sol i papar.

Čini se da je Alku predugo kušanje jela koštalo plasmana u izazovu. U Testu osjetila je bila najgora, ali ipak s visokih 11 točnih odgovora. Ivana i Igor bili su izjednačeni, ali kao i uvijek do sad, žiri je davao prednost znanju nad bonus bodovima. Ivana je imala 12 točnih odgovora koji s bonusom iznose 14, dok je Igor imao također 14 točnih odgovora, ali ´svojom mukom´ zarađenih.

´Kako si razvalio, bravo!´, komentirala je Ivana. Jedina stvar koju Igor nije napisao je bila rajčica. ´Meni je drago da sam bio najbolji, da se bar jedan put mene spomene da sam u nečem bio najbolji, ali bih volio da mogu prepustiti nagradu nekom drugom´, rekao je Igor.

Kao pobjednik u Testu osjetila, Igor je zaradio posebnu prednost: odabir glavne namirnice u Testu kreativnosti. ´S tim izborima uvijek fulam. Uvijek fulam neki red na carini dok čekam, uvijek stanem u najduži red. S tim redovima i izborima nemam sreće´, komentirao je svoju privilegiju odabira glavne namirnice simpatični glumac.

´Mislim da će Igor birati u interesu svih nas, vjerujem da bi svi tako postupili´, izjavit će Ivana prije odabira namirnice. Igora su u dućanu dočekali Andrej i Dino koji su mu ponudili goveđi rumpsteak, ječam i gambere. Igor je ječam odmah eliminirao i mislio se između rumpsteaka i gambera. ´Ja bih odabrao...gambere´, konačno je izustio. ´Je malo ´ziheraški´, ali što da radimo? Što je, tu je´, komentirao je svoj izbor. Ivana i Alka su bile jako zadovoljne njegovim izborom.

Alka se odlučila za pripremu ljetnog rižota s dinjom, i bilo joj je drago što je Igor kao glavnu namirnicu odabrao gambere jer je točno znala što će s njima. Za vrijeme kuhanja, Alka je priznala da joj je stalo da ostane jer jako puno uči i stalo joj je da bude dobra kuharica, no svojom se verzijom rižota u ovoj emisiji nije proslavila.

´Ivana je vrhunska kuharica i mislim da zapravo ona jedna štreberica, da se jako pripremala za ovaj show, a sve kao: ´Ne znam što ću´. Mislim da je vježbala jedno 15 dana prije natjecanja´, otkrila je kantautorica svoja razmišljanja.

U obilasku žirija Andrej ju je upozorio da ne bude prerano gotova, a upravo je tempiranje za nju, između ostalog, bilo ´pogubno´. ´Od silne panike sam krenula prerano, sad moram malo ´ohanut´´, komentirala je s Ivanom, a situaciju je odlučila riješiti time što je odlagala lonac u kojoj je pripremala rižu.

´Imam neki osjećaj da ću ispasti. Nisam sigurno na nivou MasterChefa, ja sam na nivou dobre mame´, našalila se za vrijeme kuhanja.

Dok je nosila svoje jelo prema žiriju osjećala je kao da je nešto zeznula i da im nije drago što je Igor odabrao gambere povrh rumpsteaka. Andrej joj je zamjerio višak vina u jelu te sirovu rižu. Alka se branila da voli ´al dente´ rižu, no Andrej joj je rekao da postoji granica. ´Tu se definitivno jako osjeti vino´, bio je prvi Dinov komentar. ´

Ni njezina greška s prekidanjem kuhanja nije promakla iskusnom Galvagnu koji je zaključio da joj se riža napuhala. ´Ako se itko napuhao, napuhao se Dino!´, komentirala je Alka koja je imala svoju teoriju o prekrasnoj riži koju je pripremila.

Dino je izazove u ovoj emisiji ocijenio uspješnim, no netko ipak treba otići kući.

´Danas je nekome vrijeme, kao što to često zna biti, bilo neprijatelj´, započeo je. ´Alka, nažalost Vaš je rižoto bio najlošiji danas´, bila je to odluka žirija. ´Apsolutno su potvrdili ono za što sam imala osjećaj. Mislim da je tu onako bilo dosta teško odlučiti´, izjavila je nakon proglašenja Alka.

Radovan joj je rekao da je čuo da priprema odlične večere za prijatelje. ´Ja ću Vas pozvati´, odgovorila mu i dodala da će pozvati i svu trojicu.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene