Elementarne čestice

Skidanje u svrhu umjetnosti: Biste li mladu glumicu prepoznali obučenu?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

O predstavi se puno pričalo, a sve je bilo lakše nakon što je napokon i održana premijera na Dubrovačkim ljetnim igrama. Tada su glumci mogli odahnuti i uživati u after partiju!

Predstava 'Elementarne čestice' premijerno je izvedena u na tvrđavi Lovrijencu uz osiguranje policije. Ravnateljica dramskog programa Dubrovačkih ljetnih igara Mani Gotovac ocijenila je da je predstava djelovala emotivno i intelektualno na cijelo gledalište.

Pogledaj i ovo showbuzz Dubrovačke ljetne igre Igre su počele: Dan prije gađali ih rajčicama, na otvorenju pokupili pljesak

PREMIJERA kontroverzne predstave: 'Dubrovnik ovako nešto još nije vidio, glumci idu do krajnjih granica'

'Od samog početka otkad sam prihvatila ovaj posao, razmišljam o tome kako valja pronaći neki način da Igre budu ono što su nekad bile, ali ne tako da oponašamo moju mladost. Moramo naći nešto drugo i krenuti iznova i da to iznova pokrene Igre. Mislim da se to dogodilo i na otvorenju i s ovom predstavom večeras', rekla je ravnateljica dramskog programa Dubrovačkih ljetnih igara Mani Gotovac. 

Nakon kontrovezne predstava koja obiluje scenama nasilja, golotinje i seksualnim konotacijama te je došla je u fokus javnosti kada je sigurnosnu procjenu rizika izvođenja zbog stavova autora istoimenog romana Michela Houellebecqa prema muslimanima i islamu - svi su mogli odahnuti.

Glumačka ekipa se mogla opustiti i družiti s kolegama. Glumica Lucija Šerbedžija opet se vratila u svoje svakodnevno stanje, a golotinja joj nije problem kada je u svrhu umjetnosti. Tako je i s mladom glumicom koja se našla u centru pažnje.

Riječ je o 27-godišnjoj Madi Peršić koja je nakon studija medicine i stažiranja odustala od poziva liječnice i posvetila se svojoj stvarnoj ljubavi - glumi. Kontroverzna predstava ujedno je i njezina debitantska uloga, a utjelovila je psihijatricu koja je ostala potpuno gola na sceni.

Nakon premijere nosila je ležernu crnu haljinu, te je sa smješkom pozirala fotoreporterima. 'Mi se svaki dan borimo da prijeđemo strah i stid i doživimo neko mjesto promjene', rekao je pred našim kamerama prije predstave glumac Marko Mandić koji je isto tako razgolitio na sceni.

U prublici je bilo mnogo poznatih, pa tako premijeru nije propustila glumica Jelena Miholjević, Nina Violić, Mara Bratoš i Nikša Kušelj, Mislav Čavajda... a tako je bio i ministar kulture Berislav Šipuš kao i dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić.

 

...predstava posvećena čovjeku. Večeras na Lovrjencu na 66. Dubrovačkim ljetnim igrama.- - - ... the play dedicated to man. Tonight on Lovrjenac Fort at the 66th Dubrovnik Summer Festival.

Posted by Dubrovačke ljetne igre Dubrovnik Summer Festival on Monday, July 20, 2015

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene