Cijeli svijet se giba

PRLJAVI, STRASTVENI ili tradicionalni, važno da u njemu uživamo

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Svjetski dan plesa slavi se od 29. travnja 1982. godine.

UNESCO-ov Međunarodni odbor za ples Međunarodnog kazališnog instituta za ples ITI pokrenuo je ovu inicijativu, a izabrao je dan rođenja začetnika modernog baleta i jednoga od najvećih plesnih reformatora Jeana Georgesa Noverrea za Svjetski dan plesa.

Čak i oni koji za sebe kažu kako ne znaju plesati, nekim ritmovima jednostavno ne mogu odoljeti, a noge same krenu cupkati u ritmu. Na Svjetski dan plesa prisjećamo se nekih od najzaraznijih i najpopularnijih plesova uz koje smo svi barem jednom skakutali. Ovaj put preskačemo valcer, tango i plesove koje baš i ne plešemo u klubovima ili na zabavama i prisjećamo se onih koji su postali hitovi zahvaljujući filmovima ili pjesmama.

Jedan od plesova koji smo svi silno željeli naučiti, ali su za većinu nas rezultati bilo jako loši, je definitivno Vogue kojeg je Madonna popularizirala svojim istoimenim hitom Vogue.

Za one s nešto slabijom koordinacijom pokreta, Macarena, skupine Los del Rio, bila je apsolutno idealan i ne pretjerano zahtijevan ples, koji smo zbog zarazne melodije svi barem jednom isprobali.

Za one strastvene plesače i zaljubljene parove, Kaoma je imala savršen hit, nezaboravna Lambada samim svojim imenom poziva na ples. Nemoguće je ne zamisliti neku tropsku plažu, koktele i golišave plesačice.

Ali ipak, jedan je ples zauvijek ostao zapisan u vremenu. Riječ je o onom 'Prljavom plesu' iz istoimenog hit filma u kojem nas je Patrick Swayze naučio kako osvojiti svih oko sebe nevjerojatnim, erotskim plesnim pokretima od kojih se podiže temperatura u prostoriji.

Sada je pravo vrijeme da još jednom isprobate neki od ovih legendarnih plesova, ili jednostavno skačite uz svoju omiljenu opjesmu.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene