Upoznajte dražicu!

  • , 23.06.2008., 18:19
  • Autor:
  • komentara

Što je, gdje se nalazi, i najvažnije - kako s njom postupati kada je nađete - savjeti za muškarce i žene.

 
 
 
 

Što je klitoris?

To je onaj jako osjetljivi spolni organ, što ga po naški zovemo čudesni gumbić ili dražica. Kao kod muškaraca penis, kod žena je dražica organ koji je protkan brojnim završecima živaca, pa njegovom stimulacijom većina žena i najlakše doživi orgazam.

Gdje se nalazi?

Klitoris se nalazi na vrhu malih stidnih usana i okružen je velikim (vanjskim) stidnim usnama. To je vrlo mali spolni organ (približne veličine kikirikija), a njegov oblika i veličina se stimulacijom različito povećavaju. Ovijen je s tankom kožicom (kod nekih žena je inače manje zamjetna), koja se prilikom uzbuđenja pomakne natrag – kao kod penisa.

Kako djeluje?

Slično kao kod penisa najosjetljiviji dio klitorisa je njegov vrh. On je povezan s erektilnim tkivom, koje ima veliki upliv na ženske genitalije. Kada je žena spolno uzbuđena, klitoris se isto kao penis kod muškarca napuni krvlju i postane vrlo osjetljiv na dodire. Muškarci, budite svijesni da većini žena penetracija sama po sebi ne donosi velike užitke ( niti slučajno ne tako velike kao vama). Za to se kod žena pobrine klitoris. Posvetite mu se, istražite ga zajedno s partnericom.

Kako s njim postupati?

Kako smo već spomenuli, riječ je o vrlo osjetljivom organu, koji reagira na različite podražaje dražljaje - trljanje, poljupce, lizanje, sisanje, korištenje vibratora ili trljanje s penisom tijekom odnosa. Neke žene imaju tako osjetljiv klitoris da je direktna stimulacija za njih čak bolna ili neugodna. To se ponekad dogodi i kada je uzbuđenje preveliko.

Svaki se čovjek uzbudi na svoj način. Dakle, ako niste uvjereni što godi vašoj partnerici, pitajte!!! Nemojte biti svojeglavi i nemojte ustrajati na svom načinu, jer se može dogoditi da joj se niti malo ne svidi ono što činite, a ne želi vas ispravljati, jer se boji da da ćete biti povrijeđeni. Neke imaju naime radije snažnije dodire, a druge više nježne. 

Mnogima najviše odgovara ako se s dodirima duže vrijeme samo motate u blizini njenog klitorisa te se tek kada je već jako uzbuđena nježnim dodirima, poljupcima ili lizanjem posvetite njenoj najdragocjenijoj erogenoj zoni.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se