Prvi spoj je uvijek najteži

  • , 18.08.2008., 09:25
  • Autor:
  • komentara

Sigurno ste već bili na prvom spoju. Na prvom pokusu, gdje nije dobro pasti. Gdje se treba pokazati u što boljem svjetlu i oduševiti osobu s kojom se nalazimo. Gdje treba znati blefirati i igrati igru osvajanja, uvjeravanja, laskanja i svega onoga što nas dovodi do konačnog cilja.

 
 
 
 

Imate pravo, prvi spoj nije baš najugodnija stvar. Prvi spoj je rat živaca, gdje se treba boriti za teritorij i za pobjedu. Borba na sve ili ništa, gdje pobjeđuje onaj tko primijeni pravu taktiku. Žene su čudna bića. Ako su dečki na prvom spoju prehrabri, kod cure ostavljaju utisak da ih zanima samo seks. Ako se drže suzdržano, cure se pitaju jesu li im uopće privlačne. Upravo zato dečki trebaju zaploviti negdje između. I to tako, da lukavo provjerava što si može dozvoliti i kako će ga daleko cura uopće pustiti. Tako je, na prvom spoju granicu obično postave žene. Dečki su tako i tako uvijek za i naprosto samo čekaju, koliko će daleko uspjeti stići. Prvi spoj, razumije se, ovisi i o tome koliko se dobro par prije toga upoznao recimo putem telefona ili u pismima. Ako je riječ o spoju na slijepo, jasno da je glavni prvi utisak, o kome ovisi gotovo sve.

Bedasta pravila

Mnogi ljudi si za prvi spoj postave pravila. Recimo pravilo da neće ići dalje od poljupca. Ili ono da će glumiti određeni karakter. Da neće pokazati, što su zapravo. I da će se praviti boljima nego što jesu. Da će prikriti sve greške i naprosto odigrati ulogu savršene osobe. To može biti dobro, a može i jako loše, jer partner već na drugom spoju recimo otkrije vaše laži. Isto vrijedi za poljupce. Neki na njih čekaju bez problema, a drugima se čini glupo da su ih uopće morali čekati i da nisu sve odradile kemija i spontanost. S time što se dozvoli na prvom spoju većinom probleme imaju samo djevojke, koje se boje da će ih muškarci smatrati prelaganim pljenom. A s druge strane niti neki muškarci ne vole cure koje sve dozvole prebrzo, jer to uništi čar i igru lovca i pljena. Najbolje će biti da se prepustite mješavini srca i strasti, koja će vas nesumnjivo dovesti do pobjedničke kombinacije. 

Možeš li pokazati da si oduševljen?

Kada je prvi spoj završen i kada se recimo vraćamo kući puni dobrih utisaka, jasno da opet dolaze problemi. U glavama nosimo pitanje možemo li potencijalnom partneru pokazati da nas je oduševio. Možemo li mu poslati pet porukica telefonom u kojima kažemo kako smo se zaljubili, da nam se ludo sviđa i da jedva čekamo da ga opet vidimo? Da li je to pametno, ili s time zapravo činimo pogrešku? Neki će reći da je to pogreška, a drugi će savjetovati da se je dobro prepustiti srcu i raditi stvari onako kako ih osjećamo. Nekim će ženama recimo goditi ako im muškarac odmah izjavi ljubav, a neke će to prestrašiti i čak odbiti. Isto vrijedi i za muškarce. Nekima će biti fino ako se osjete voljenima već nakon tri sata, a drugi će se zapitati čekaju li ih već sljedeći tjedan brak i dijete. 

Možeš li ići do kraja?

Stvarno, da li je dozvoljeno na prvom spoju seksati? Hm, čudno pitanje, na koje je vrlo teško odgovoriti. Neki kažu da je, a drugi da nije. Jedni tvrde da je to pametno, a drugi da je bolje pričekati. Neki odmah vole utvrditi da li im osoba odgovara i u krevetu, a drugi radije s tim čekaju i upoznaju osobu i drugačije. Mnogi parovi si upravo na prvom spoju zažele divlji seks i to i izvedu, a mnogi također unatoč želje radije pričekaju i otkrivaju se polako i sa puno romantike. Što je bolje i što lošije, teško je odgovoriti. Možda je ipak bolje malo pričekati i uvjeriti se da je stvar ozbiljna. Da muškarac ne želi samo seks i da je spreman na njega zbog ljubavi i malo pričekati. To je zapravo žensko oružje i dobar test, koji je moguć samo na prvom spoju. 

Je li dobro pružiti još jednu šansu?

A što ako sve pođe naopako? Ako je muškarac totalni kreten, a žena vrlo čudno i dosadno biće? Da li je prvi spoj dovoljan da se izvuče zaključak da li je dobro pružiti još jednu šansu. Popravni ispit, gdje se može pokazati nešto potpuno drugo. Mi kažemo da jest. Da drugi spoj može biti znatno bolji od prvoga, jer nema početne treme, a sudionici se bar malo bolje poznaju. Razumije se da opet sve ovisi o činjenici koliko je bilo naopako na prvom spoju i koliko je snažna želja za popravnim ispitom. Drugim riječima, drugi spoj je jednako težak kao prvi, što znači da vas sve do desetog čekaju potpuno isti problemi. Huh, da ne zaboravimo, prave teškoće započinju tek kada krene zaljubljenost. Tek tada dečko i cura naime utvrde da je prvi spoj doista bio samo beskrajno simpatična igra mačke i miša. 

Više o ovoj temi pročitajte na Sexation.info.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se