226822
226822
226822
226822
226822

Povratak Aliena: Hoće li Cameron preuzeti redateljsku palicu?

  • , 03.04.2012., 13:07
  • Autor:
  • komentara

Povijest će se ponoviti ukoliko James Cameron odluči raditi na nastavku Ridley Scottovog povrataka 'Aliena u svemir'.

 
 
 
 

James Cameron je rekao kako želi režirati Scottov nastavak 'Prometheusa'.

Nakon što se vratio s putovanja na kojem je posjetio dno Marijanske brazde, došao je i na premijeru 'Titanica 3D'. Tamo je obavijestio javnost o svojim budućim poslovnim poduhvatima.

>> 'Titanik je pun grešaka!'

'Postoji određeni vremenski jaz između nastanka 'Prometheusa' i originalnog 'Aliena'. Upravo taj vremenski odmak, za mene je značio odgovoriti na određena pitanja koja su me preokupirala', rekao je Cameron.

>> Zbog svađe redatelja i producenata odgođeno snimanje novog 'Aliena'

Ako odluči režirati 'Prometheusa' bit će to drugi put da radi na Scottovom filmskom nastavku. Režirao je kultni film 'Aliens' snimljen 1986. koji je nastavak Scottovog 'Aliena' iz 1979. Ridley Scott je došao na ideju o suradnji s Cameronom nakon što je vidio u kojem smjeru mi se razvijaju ideje kroz 'Avatar'. 'Sjeli smo i razgovarali o Alienu, nakon čega smo uvidjeli koliko se toga zapravo krije unutar tih priča'. Odakle smo došli? Koja je esencija čovjeka? To je nešto što je Ridleya interesiralo i čime se poželio zabaviti. Nisam siguran jeli se predomislio. Nadam se da nije jer će 'Prometheus' biti fantastičan. On je sam došao na ideju da radim na njegovom filmskom nastavku', rekao je Cameron.

'Prometheus' se pretvorio u priču smještenu u 'Alien' svijet iako je početno zamišljen kao njegov pred-nastavak. Film će uključivati otkriće nastanka vanzemaljske rase s kojom se u originalnom filmu susrela posada Nostromo. 'Trenutno radim na Avataru 2, zato će za sada snimanje 'Prometheusa' morati pričekati', dodao je Cameron.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se