29267
29267
29267
29267
29267

Najskuplja mačka na svijetu

  • , 30.10.2007., 11:56
  • Autor:
  • komentara

Ashera je najveća, najrjeđa, najegzotičnija i najskuplja mačka na svijetu. Cijena joj iznosi 126 tisuća kuna (12 tisuća funti). Veličine je manjeg psa, a tijelo joj krase pruge poput tigrovih i leopardovih.

 
 
 
 

 A da cijena nije prevelika dokazuje lista čekanja na Ashera mačiće od devet mjeseci. Britanski biznisman Simon Brodie bavi se uzgojom ovih mačaka i prodaje ih za 11 tisuća funti, plus troškovi prijevoza. 

Ashera je hibridna vrsta nastala križanjem dviju divljih mačaka - Afričke mačke i Azijskog leoparda, s vrstom domaće mačke. 

Ova (pre)skupa maca, kad se propne na zadnje noge, doseže visinu od 1 metra, a maksimalno teži oko 13 kilograma.  Gospodin Brodie kune se i u njezinu dobru narav. 

'Ashera je jedinstvena, prekrasna mačka. Skupa je, no imam kupce diljem Amerike, Azije i Rusije. Ljudi koji vole divne kućne ljubimce neće žaliti potrošiti na mačku 13 tisuća funti, a ostali će radije taj novac potrošiti za nakit ili veliki TV', kaže Simon Brodie.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se