Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vodimo vas na najljepše božićne sajmove u Europi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tjedne prije Božića provedite u romantičnim šetnjama europskim gradovima, kušanju lokalnih zimskih specijaliteta , klizalištima na otvorenom i nezaobilaznoj kupnji božićnih darova ...

Na putovanjima u predbožićno vrijeme najlakše se dođe do inspiracije za ukrašavanje doma, izradu božićnih slastica i kupnju prigodnih darova. Pokrenite božićnu čaroliju melodijama koje odjekuju s ulica i trgova na najljepšim božićnim sajmovima u Europi.

Mi vam predstavljamo tri za koje nećete morati izdvojiti mnogo novca, a doživjet ćete tradiciju koja posjetitelje privlači već stotinama godina.

Doživljaj božićnog Beča
već od 250 kn
Pri samom izlasku iz autobusa osjetit ćete ugodni miris kuhanog vina, medenjaka i božićnog punča koji će vas pratiti na putu do tzv. Christkindlmarkta, najvećeg božićnog sajma u Beču (ispred gradske vijećnice na Rathausplatzu).
Pri posjetu Beču, nezaobilazan je i posjet ljetnoj carskoj palači habsburških vladara; Schönbrunnu gdje se nastavlja čarobno predbožićno raspoloženje. Beč spada u kulturna središta Europe pa svatko u skladu s vlastitim nahođenjem treba odabrati izložbu ili koncert za potpuni osobni doživljaj.

Božićni sajam u Salzburgu
već od 750 kn
Salzburg ima tradiciju održavanja božićnog sajma koji je na Domplatzu svake godine u vrijeme adventa već stotinama godina.
Manji adventski sajam privlači brojne posjetitelje i iznad središnjeg dijela grada u utvrdu Hohensalzburg jednu od najbolje očuvanih srednjovjekovnih utvrda u Europi. Zanimljiv je podatak da je u okolici Mozartovog rodnog grada napisana najljepša božićna pjesma svih vremena: „Tiha noć“, autora Josefa Franza Möhra.

Nürnberg, već od 1.190 kn
Zbog veličine ovog božićnog sajma Nürnberg nazivaju i "božićnim gradom". Svake godine na trgu Haupmarkt se održava najveći božićni sajam na svijetu s brojnim drvenim štandovima koje drže isključivo lokalni obrtnici.
Osim poznatih bavarskih kobasica (Nürnberger Bratwurst) , tu su i nezaobilazni medenjaci (Lebkuchen), svih oblika i različitih okusa.
Jedna od tradicija ovog mjesta je i poklanjanje lutaka od suhih šljiva (Zwetschgenmännle). Lutka u domu donijet će vam sreću i novac, tako barem kažu stanovnici Nürnberga. Možda zbog tvrde glave; naime, jedino glava lutke je od oraha.

Pridružite nam se u predbožićnoj avanturi na koju vas vodi INTEGRAL ZAGREB!

Potražite nas:
Pothodnik Gl. Kolodvora

Pon - Pet 08:00 - 19:30,
Subota 08:00 - 13:00.
Tel: 01 4577 233, 01 4577 210
Fax: 01 4577 258
Web: www.integral-zagreb.hr
Mail: upit@integral-zagreb.hr

Pročitajte i ovo Ilustracija Odbrojavanje do Božića Mnogi bez njega ne mogu zamisliti ovo doba godine: "Cijene se kreću od 10 do 80 eura'' Advent u Švicarskoj božićni ukrasi Ružnoća ga je skupo koštala: Zbog komentara na društvenim mrežama nije dočekao advent

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene