Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Putovanje iz snova

S ovim Hrvatima možete na put oko svijeta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Putovanje u aranžmanima agencija vam je bezveze, nikako da pronađete nekoga tko bi s vama otputovao na neku egzotičnu mjesto, nemate hrabrosti sami kupiti kartu i krenuti negdje daleko - onda je možda Hrvatski klub putnika pravo rješenje da se ohrabrite i odete na vaš put iz snova!

Jedno od najboljih ulaganja novca su zasigurno putovanja! Upoznavanje novih kultura i ljudi, i svi doživljaji iz različitih kuteva svijeta obogaćuju naš život poput ničeg drugog. Skupina entuzijasta stoga se okupila u 'Hrvatski klub putnika' i krenula u ispunjavanje 'putničkih snova'.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Vladimir Putin Brzi odgovor Bivši predsjednik Mongolije narugao se Putinu te objavio zanimljivu kartu: "Bez brige, mi smo prijateljski i slobodan narod"

>> Nova pohvala za Hrvatsku: 'Osvojite putovanje života'

Zaboravite na često dosadna i nekreativna putovanja u organizaciji putničkih agencija. Hrvatski klub putnika donosi nešto posve novo. Prošle su godine organizirao klupsku ekspediciju "60 dana oko svijeta" koja je bila podijeljena na 5. dionica i svakih 15 dana su se izmjenjivali članovi kluba. Član kluba Nikola Baraka je bio na putovanju svih 60 dana, pazio na organizaciju i usput sve snimao.

90 DANA PO SVIJETU

Ekipa iz Hrvatskog kluba putnika sada priprema novu pustolovinu! “Nova ekspedicija ‘90 dana po svijetu’ je nastavak na prošlogodišnju, na koju su nas potaknuli članovi željni ponovne avanture. Kako se u međuvremenu broj članova našeg kluba povećao, mnogi su nam poslali mailove s upitima da li ćemo ponoviti putovanja i ove godine pa smo stoga odlučili ponoviti najbolje dijelove putovanja i ubaciti nove dvije dionice po Indokin', pojašnjava Nikola.

Ideja projekta "90 dana po svijetu" je, kaže Nikola, omogućiti svim članovima kluba, bez obzira jesu li iskusni putnici ili tek početnici, da sudjeluju u njemu i putuju svijetom. 'Dakle da bi nam se netko pridružio na putovanju mora postati članom Hrvatskog kluba putnika', kaže Nikola.

Ova je ekspedicija podijeljena na 6 dionica po 15 dana. 'Želja nam je omogućiti svim članovima koji nisu ljubitelji klasičnog turističkog putovanja i koji nisu u mogućnosti proputovati svijet samostalno, jedno veselo društvo sličnih pogleda na svijet i na takav im način priuštiti jedno atraktivno I avanturističko putovanje kojeg će se sjećati cijelog života', kaže Nikola.

Plan putovanja i opisi svih 6 dionica

Nikola nam je detaljno opisao i kako je zamišljena svaka od 6 dionica pa možete odabrati onu koja vam se najviše sviđa. Prva dionica koja obuhvaća Rusiju, Mongoliju i Kinu traje 15 dana, a počinje ovog ljeta 07.08. i putovanje traje do 21.08.2013.

Nikola nam je i opisao u kratkim crtama kako izgleda svaka od dionica putovanja.

1. dionica : Rusija, Mongolija i Kina

Početak projekta "90 dana po svijetu" počinje na Plesu, odakle se leti za Moskvu, točnije u samo srce grada - Crveni trg. Dan kasnije slijedi početak trodnevne vožnje Transibirskom željeznicom od Moskve do Irkutska. Držimo tempo i ubrzo stižemo pred velikog osvajača I ratnika Džingis Kana. Upijamo Ulaan Baator, i slijedi nam osvajanje Pekinga sa Zabranjenim gradom, i najvećim trgom na svijetu Ti Ang Menom. Za kraj, pokušaj hvatanje trenutka samoće na neponovljivom Kineskom zidu.

2. dionica: Kina, Hong Kong, Macao i Indija

Ponovni početak na Plesu, let za Peking, najveći trg na svijetu Ti An Men, Zabranjeni grad...Ponovni uspon i šetnja po Kineskom zidu. Druga dionica nastavlja gdje je prva stala, ali ubrzo slijedi Hong Kong I Nan Lian vrtovi,Chin Lin samostan,Nathan Road, i najviši dio otoka Victoria Peak. Nakon početnog zagrijavanje slijedi avantura hidrogliserom kojim se stiže u Macao. Napušta se Macao, te se ispobavaju pregovaračke vještine na Gunagzhou. Ubrzo slijedi i sam vrhunac dionice, a to je jedinstveni spomenik ljubavi Taj Mahal i sam grad New Delhi. New Delhi sa predsjedničkom rezidencijom, zgradom Parlamenta te odlaskom do kraljevskog grada Jaipuru sami su kraj dionice, te slijedi povratak u Zagreb.

3. dionica: Peru i Bolivija

Kreće se sa aerodroma u Budimpešti, odakle se leti za Limu. Razgledavanje "Grada Kraljeva", jahanje valova na Pacifiku, paraglajding...sasvim svejedno. Plivanje među kolonijom od 6000 morski lavova na otoku Palominu nikoga ne ostavlja ravnodušnim i pripada kategoriju must do it. Prije napuštanje Perua, još jedna stavka grupe "must do it", a to je Cusco, i drevni grad Inka, Machu Picchu. Vrhunski dojam ne ostavlja samo Peru, nego i Bolivija sa La Pazom, jezerom Titicaca, i slanim jezerom Salar De Uyuni, a tek dva metra široka Cesta smrti...Šifra puta: "must do it"...

4. dionica : Argentina, Urugvaj i Brazil

Buenos Aires ili "Pariz Južne Amerike", uh...ulični tango, žongliranje sa imitatorima Maradone, kultno nogometno zdanje stadiona Boca Juniors, La Bomboniera. Odlazak na autohtoni ranč, kušanje argentinskog bifteka, uzjahivanje konja i jahanje uz nenadmašne gaushose. Nema puno odmora, ubrzo se leti za Iguazu slapove, a nakon toga ekipa je već u Rio De Janeiru, na Corcovadu ispod jednog od 7 svjetskih čuda - kip Krista Otkupitelja. Tu su još favela Rosinha, Glava šećera, i vrckave plesačice sambe na ulicama samog grada.

5. dionica : Tajland i Burma

Početna relacija Zagreb - Bangkok. Grad žustrosti, tempa i poznate komedije Mamurluk ! Osim toga nezaobilazan je kip Bude od čistog zlata, vozikanje u kanuima po lokalnim rukavcima, kupovanje voća I cjenkanje iz samog kanua. Još jedna filmska legenda na putu za Kanchanburi, a to je most na rijeci Kwai. Ima tu još i šetnja sa tigrom, plivanje ispod slapova u nacionalnom parku Erewan, nakon čega slijedi grad Chang Mai. Još malo egzotičnih životinja, tj. jahanje slonova kroz džunglu, rafting niz rijeke i posjet farmi orhideja. Slijedi dolazak u Bagan, grad koji nudi posjetiteljima mješavinu povijesti, arheologije, arhitekture i vidike koji su bez premca u jugoistočnoj Aziji i svakako je mjesto koje treba posjetiti. Završetak dionice, povratak prema Bangkoku, Istanbuku i Zagrebu.

6.dionica: Tajland, Kambodža, Vijetnam

Let iz Zagreba za Bangkok i posjet najznačajnijem budističkom hramu na Tajlandu, Wat Phra Kaeo - Hram Bude od Žada (Emerald Budhha) i " hramu zore ". Nakon arhitektosnkih čuda hramova Tajlanda putuje se za destinacije Kambodže sa gradovima Phnom Penhom, Siem Reap, Sihanoukvilla . Kambodža je rezervirana za odmaranje i uživanje na tropskim plažama i pripremanje za posjet povijesnom Vijetnamu. Itekako je važna dolina rijeke Mekong sa lokalnim gastronomskim specijalitetima i sezonskim voćem, najpoznatija tržnica Ven Thanh, predsjednička palača i na kraju odlazak na izlet do Cu Chi tunela koji su bili skrovište vijetkongovaca, protežu se na 200 km pod zemljom. Let iz Vijetnama za Zagreb preko Istanbula.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene